Kaikki uutiset

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisamatkat Zürichiin nyt myynnissä - Viralliset fanimatkat helppo ja luotettava tapa matkustaa MM-kisoihin

Lähde keväällä kannustamaan Leijonat taas kultajuhliin. Yhteistyökumppaniemme fanimatkoilla pääset helposti ja luotettavasti nauttimaan MM-kisoista, jotka ensi keväänä pelataan Sveitsissä.

Jääkiekkoseuranta

Karjala-turnaus aloittaa A-maajoukkueen kauden 7.-10. marraskuuta

A-maajoukkueen kausi 2019-20 käynnistyy tuttuun tapaan Helsingin Hartwall Arenassa isänpäiväviikonloppuna, 7.-10. marraskuuta, pelattavalla Karjala-turnauksella.

Jääkiekkoseuranta

Karjala-turnauksen perjantaina Hartwall Arenassa vietetään Suomi-kiekkopäivää

Karjala-turnauksen välipäivänä perjantaina 8.11. Hartwall Arena ei hiljene, vaan päinvastoin. Perjantaina vietetään Suomi-kiekkopäivää, jonka ohjelma alkaa klo 14 ja tapahtumia riittää pitkälle iltaan. Mikä parasta, yleisö pääsee nauttimaan Suomi-kiekkopäivästä ilman pääsymaksua!

Jääkiekkoseuranta

Kalervo Kummola joutuu lähtemään Kansainvälisen kiekkoliiton johdosta: ” En välttämättä itse haluaisi vetäytyä”

Kalervo Kummolan mukaan myös IIHF:n pitkäaikainen puheenjohtaja René Fasel on jättämässä paikkansa ensi vuonna.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jaloselta huojentava tieto Leijonafaneille tuoreen sopimuksensa NHL-pykälästä: "En ole lähdössä mihinkään kesken kauden"

Jukka Jalonen solmi kevääseen 2022 kattavan jatkosopimuksen Suomen jääkiekkomaajoukkueen kanssa. Sopimuksessa on NHL-siirtoon oikeuttava pykälä. Jalonen kertoo MTV Urheilulle, että hän ei aio kuitenkaan jättää Leijonia kesken kauden.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pitkäaikainen kärkihyökkääjä vihjailee maajoukkueuran päättymisellä – "Pakko olla rehellinen"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen vakiokasvo Petri Kontiola ei ole varma, vetääkö hän enää Leijonat-paitaa ylleen.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jaloselle jatkopesti – A-maajoukkue jatkaa tutussa komennossa 2022 MM-kotikisoihin

A-maajoukkueen vuosina 2011 ja 2019 maailmanmestaruuteen johdattanut Jukka Jalonen jatkaa A-maajoukkueen päävalmentajana kauden 2021-22 loppuun.

Jääkiekkoseuranta

A-maajoukkueen valmennustiimi säilyy ennallaan - Kausi alkaa 7. marraskuuta käynnistyvästä Karjala-turnauksesta

A-maajoukkue aloittaa kauden 2019-20 tuttuun tapaan Helsingissä 7.-10. marraskuuta pelattavasta Karjala-turnauksesta, jossa vaihtopenkin takana nähdään päävalmentaja Jukka Jalosen lisäksi muita tuttuja kasvoja.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien maailmanmestaruus ikuistettiin kultaan - Numeroituja uutuusharkkoja lyötiin 2019 kpl

Hartwall Arenalla palattiin keskiviikkona 28.8. jälleen maailmanmestaruustunnelmiin. Leijonien huikean MM-kullan johdosta Suomen Monetan toimitusjohtaja Mia Mäkelä ja projektipäällikkö Valtteri Lauri luovuttivat kultajoukkueen jokaiselle pelaajalle tämän omalla pelinumerolla varustetun, aidon 1 gramman kultaharkon.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien maailmanmestaruuden puolustus alkaa kovalla testillä – jääkiekon MM-kisojen ohjelma julki

Jääkiekon vuoden 2020 MM-kisojen otteluohjelma on julkaistu. Suomi aloittaa maailmanmestaruuden puolustamisen kohtaamalla Yhdysvallat.

Jääkiekkoseuranta

Rasmus Ristolainen avautui tulevaisuudestaan Leijonissa: "Kommentoijat eivät tiedä mitä pelaajat käyvät läpi"

Buffalo Sabresin NHL-pelaajaa Rasmus Ristolaista ei ole juuri näkynyt Leijonien paidassa viime vuosina. Hänen mukaansa mitään varsinaista estettä pelaamiselle ei kuitenkaan ole.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien MM-kisaohjelma julki - Suomella heti kova testi alkuun

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkaisi Sveitsissä pelattavien jääkiekon MM-kisojen otteluohjelman.

Jääkiekkoseuranta

Kiekkokansaa puhuttanut kaukalomuutos vaarassa? Kalervo Kummola avasi IIHF:n päätöstä – "Ei ole ihan varauksetonta vastaanottoa saanut"

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF perustaa työryhmän tutkimaan tekemäänsä päätöstä siirtyä Euroopassa pelattavissa arvokisoissa pienempään kaukaloon vuodesta 2022 alkaen.

Jääkiekkoseuranta

MM-kultaleijona paljastaa: NHL:stä tuli sopimustarjouksia – pysyy silti Suomessa

Suomen maailmanmestaruuteen päättyneiden jääkiekon MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu Mikko Lehtonen on saanut sopimustarjouksia NHL:stä. Hän pelaa kuitenkin ensi kaudella KHL:ää Jokereissa.

Jääkiekkoseuranta

Kultaleijona Savinainen näpäyttää MM-kisoista kieltäytyviä: ”En mä ainakaan ressaa reenaamisesta niin paljon”

Lähes kesäkuulle venynyt kiekkokausi ja pari viikkoa jatkunut maailmanmestaruuden juhlinta eivät ole häirinneet Veli-Matti Savinaisen uuteen kauteen valmistautumista. Hän ei täysin ymmärrä monen pelaajan perustelua MM-kisojen väliin jättämisestä kesäharjoitteluun vedoten.

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisat Tampereelle! Vuoden 2022 turnaus pelataan uudella areenalla: "Todella mieluisia uutisia"

Jääkiekon MM-kisojen 2022 pääsihteeri Heikki Hietanen vahvisti, että Tampere tulee toimimaan isäntäkaupunkina vuoden 2022 MM-kisoissa Suomessa.

Jääkiekkoseuranta

Tuore kultaleijona ja Jokerien kärkihankinta ei kaipaa yksinäistä arkea Venäjällä – helsinkiläisseuran suomalaisuus tuo lisäkipinän: "Vierustoverin puolesta vielä enemmän likoon"

Tuore jokerihyökkääjä Veli-Matti Savinainen on syntynyt Espoossa, mutta ei ole ensimmäistä Bluesin C-juniorivuotta lukuun ottamatta edustanut koskaan pääkaupunkiseudun joukkueita. 33-vuotias Savinainen on elänyt KHL-vuosiaan venäläisseuroissa nyt riittävästi.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien kesäjuhlista lisätietoa – MM-kultahuuma villitsee vielä ainakin kolmessa kaupungissa

Jääkiekon MM-pokaali kiertää parhaillaan Suomea pelaajien keskuudessa, ja lisää kansanjuhliakin on luvassa. Leijonien tiedottajan Petteri Hietasen mukaan MM-huuma rantautuu vielä ainakin Poriin, Lempäälään ja Turkuun.

Jääkiekkoseuranta

Marko Anttila järjestää pihapelit, jonka panoksena on MM-kultapokaali – NHL-ovi ei ole sulkeutunut: "Totta kai kiinnostaa"

Leijonien kultasankari Marko Anttilan ympärillä pahin MM-kultahulina alkaa vähitellen laantua. Valmistautuminen uuteen KHL-kauteen Jokereissa on käynnissä, mutta Anttila ei ole hylännyt ajatusta myöskään NHL:stä.

Jääkiekkoseuranta

Mörkö on täällä! Leijonien kultahuuman innoittamat postimerkit ilmestyivät valikoimiin

Leijonien MM-huuman innoittamat Mörkö-postimerkit ovat ilmestyneet Postin valikoimiin.

Jääkiekkoseuranta

Mestaruushuuma jatkuu – kultaleijonat vierailivat lastensairaalassa: "On meillekin tosi iso asia"

Kultaa voittaneet Leijonat Jere Sallinen ja Oliwer Kaski pääsivät tutustumaan Uuden lastensairaalan pikkupotilaisiin. Kaksikko ei ota paineita uudesta roolistaan esikuvana.

Jääkiekkoseuranta

Sankarimaalivahdille iloinen yllätys – menestysteoksen kirjoittaja innostui kiittämään henkilökohtaisesti Kevin Lankista

Jääkiekkomaalivahti ja jääkiekon tuore maailmanmestari Kevin Lankinen, 24, sai henkilökohtaisen kiitoskirjeen kirjailija Hanya Yanagiharanilta.

Jääkiekkoseuranta

Tällä listalla on kultareunukset! Leijonat nosteessa sopimusrintamalla – ensi kauden pelipaikoissa vielä avoimiakin kysymyksiä

MM-kullan voittaneet Leijonat ovat saaneet kevään ja alkukesän aikana allekirjoitettavaksi toinen toistaan maukkaimpia sopimuspapereita. Ja kysyntää riittää edelleen. MTV Urheilu listasi kultaleijonien sopimustilanteen.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien MM-ihmeen kiteyttävä esine päätyy kehyksiin – salaisuutta varjellut Mika Kortelainen tyrmää puheet jöröstä Jukka Jalosesta

Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen piti Suomen joukkueen lytännyttä lehtijuttua mukanaan koko kisojen ja aikoo nyt kehystää sen. Kortelainen ja GM Jere Lehtinen suitsuttavat kisojen jälkeenkin joukkueen johtajuutta ja kapteeni Marko Anttilan sydämellisyyttä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien MM-kultajoukkueesta ilmasilta NHL:ään? Tältä tilanne näyttää juuri nyt

Suomi juhli sunnuntaina jääkiekon miesten MM-kisoissa historiansa kolmatta mestaruutta, kun Leijonien joukkue hiljensi kaikki epäilijät. Ennen kisoja Suomen kokoonpano oli täynnä isolle yleisölle vielä varsin nimettömiä pelaajia. Nopeasti kisojen jälkeen osa MM-kultaleijonista on laittanut nimensä jo NHL-sopimuksen alle.

Jääkiekkoseuranta

Jere Lehtinen voitti Leijonien mukana toisen maailmanmestaruutensa – pelaajat tenttasivat juhlatunnelmaa etukäteen: ”Sanoin, että sen näkee vasta Suomessa”

Leijonien GM Jere Lehtinen on nyt kaksinkertainen maailmanmestari, sillä palkintokaapissa on kultaa keväiltä 1995 ja 2019. Ensikertalaisia pursunnut tämän kevään joukkue yritti tentata, millainen vastaanotto Suomessa on.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien "Mörkö-Marko" aiheuttaa hämmennystä lapsiperheissä – "Tämä on mennyt ihan tunteisiin"

Leijonien kapteeni "Mörkö-Marko" Anttila on ollut koko kansan huulilla viimeisen viikon ajan. Mörkö-huuma on aiheuttanut hauskoja hetkiä lapsiperheissä.

Jääkiekkoseuranta

IIHF julkisti ensi vuoden MM-lohkot – Leijonat kohtaa alkusarjassa kisaisäntämaan ja Venäjän

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on julkistanut alkulohkot ensi vuonna Sveitsissä pelattavaan MM-turnaukseen. Leijonat pelaa lohko-ottelunsa Zürichissä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien riemu repesi! Nämä MM-finaalin loppusekunnit eivät unohdu

Yksi jääkiekon historian suurimpia altavastaajatarinoita on totta, kun Suomi voitti sunnuntaina historiansa kolmannen maailmanmestaruuden. 3-1-voittoon Kanadaa vastaan päättyneen loppuottelun päätössekunnit elävät vielä pitkään.

Jääkiekkoseuranta

Juhlat käyntiin ja torille! Suomi riehaantui Leijonien maailmanmestaruudesta

Helsingin Kauppatori muutti välittömästi juhlanäyttämöksi, kun Leijonien kolmas maailmanmestaruus sai sinettinsä. MTV on mukana Havis Amandan roiskeessa.

Jääkiekkoseuranta

Onko tämä edes totta? Leijonien voittomaali syntyi samalla sekunnilla kuin vuonna 2011

Leijonien 2-1-voittomaali Kanadaa vastaan syntyi täysin samalla sekunnilla, kuin edellisessä maailmanmestaruusottelussa vuonna 2011.

Jääkiekkoseuranta

Presidentti Niinistö liiga-Leijonien maailmanmestaruudesta: "Läpi harmaan kiven, teitte uskomattomasta totta"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö eli Leijonien pulssilla sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen asti.

Jääkiekkoseuranta

1995, 2011 ja 2019 – Leijonat on maailmanmestari!

Leijonat on jääkiekon uusi maailmanmestari! Suomi kukisti Kanadan finaaliottelussa 3-1-lukemin Bratislavassa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

MM-tähdistökenttä julki: yksi tuore kultaleijona mukana!

Leijonien Mikko Lehtonen mahtui toimittajien valitsemaan tähdistökentälliseen jääkiekon MM-kisoissa.

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisat 2019 Kultaottelu: Kanada 1-3 Suomi

SUOMI ON MAAILMANMESTARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jääkiekkoseuranta

Tässä ovat Leijonien ketjut MM-finaaliin! Nämä miehet jahtaavat kultaa

Suomi on julkaissut ketjunsa sunnuntaina pelattavaan jääkiekon MM-finaaliin Kanadaa vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat kuumana MM-välierän käsittämättömästä päätöksestä – sama ruotsalaistuomari viheltää tänään MM-finaalissa

Ruotsalainen Tobias Björk ja yhdysvaltalainen Jeremy Tufts tuomitsevat jääkiekon MM-finaalin, jossa kohtaavat Suomi ja Kanada.

Jääkiekkoseuranta

Ennätykset taas murskaksi: Leijonien MM-välierällä vuoden suurin katsojamäärä

Leijonien riemumarssia jääkiekon MM-finaaliin todisti television ja muiden näyttöpäätteiden äärellä vuoden ennätysyleisö.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

”Rautajätti, 007, Kaapeli” – Leijonat julkaisi pelaajien lempinimet, tunnistatko kuka on kuka?

Suomi pelaa tänään MM-finaalissa Kanadaa vastaan. Joukkue on yhdessä jäällä vielä viimeisen kerran.

Jääkiekkoseuranta

"Kaikki palvovat Anttilaa, myös Ivan Drago" – Leijonat-kapteeni hurmaa myös IIHF:n konttorilla

Leijonat nousi välierävoittonsa jälkeen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n leikkimielisen rankingin kärkeen.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Maailmanmestaruus pelissä – toistaako Leijonat kahdeksan vuoden takaisen tempun?

Jääkiekon MM-kisat huipentuvat sunnuntaina mitaliotteluilla. Suomi taistelee Kanadaa vastaan maailmanmestaruudesta.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat yhdessä äärimmäisen vaikeassa asiassa käsittämättömän hyviä – miten se on edes mahdollista?

Leijonat haluaa olla jokaisessa irtokiekossa ensimmäinen. Se on monen muunkin joukkueen tavoite, mutta Leijonissa asia ei ole mitään sanahelinää, vaan pelaajat oikeasti toteuttavat käskyä.

Jääkiekkoseuranta

Marko Anttila kulkenut kovan tien Leijonien kapteeniksi MM-finaaliin – ”Vinoiltu ja v*******u sieltä sun täältä”

Marko Anttila on nyt kansan lemmikki, mutta vielä muutama vuosi sitten sitä ei olisi uskonut. 203-senttinen ”Mörkö” on rakentanut uransa ja lunastanut asemansa valtavalla työllä.

Jääkiekkoseuranta

Pohjoisamerikkalainen fani avautui Leijonien MM-välierävoitosta – Jarmo Kekäläinen löi jauhot suuhun jäätävällä heitollaan

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen iloitsi sosiaalisessa mediassa Leijonien paikasta jääkiekon MM-finaalissa.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Leijonien finaalipaikassa ja HPK:n Suomen mestaruudessa on monia yhtäläisyyksiä

Leijonien finaalipaikassa on useita yhtäläisyyksiä SM-liigan mestarijoukkueeseen Hämeenlinnan Pallokerhoon.

Jääkiekkoseuranta

Isänmaallinen olo valtasi tunteikkaan Leijonat-hyökkääjän – kaksi sanaa saivat silmät kiilumaan

Yksi Leijonien ensikertalaisista, Juhani Tyrväinen, oli voittoisan MM-välierän jälkeen tunteikkaana.

Jääkiekkoseuranta

Ylisanat loppuivat Kevin Lankisen kohdalla – "Jääkiekossa yksilösuoritus ei voi olla tuota kovempi"

Kevin Lankinen oli ansaitusti C Moren studiotiimin valinta ykkösleijonaksi voitokkassa MM-välierässä.

Jääkiekkoseuranta

Marko Anttilasta tehdään jo lauluja, "Mörkö" lähettää terveiset häntä palvovalle kansalle – ”Olen aina rakastanut sitä”

Leijonien kapteeni Marko Anttilalla oli kulttimaine jo aiempien MM-kisojen perusteella, mutta Slovakian kisoissa jättiläisen suosio on kasvanut aivan uusiin mittasuhteisiin.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen: Ihailtava tosikkomaisuus vei Leijonat MM-finaaliin – "Yksilötaito on lätkässä vasta toiseksi tärkein tekijä"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen linjaa Suomen ja Venäjän välieräottelun tärkeimmän pointin Slovakian MM-kisoissa. Suomi voitti pelin maalein 1-0.

Jääkiekkoseuranta

Venäjän tähtipelaaja katkerana Suomen voittomaalista – "Pelkkää tuuria, mikä se edes oli?"

Venäjä joutui taipumaan Suomelle jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa, kun Marko Anttila laukoi 1-0-voittomaalin kolmannessa erässä. Venäjän tähtipelaaja Mihail Sergatsjov kritisoi Anttilan maalia.

Jääkiekkoseuranta

”Kyllä minä pitelin palleistani kiinni” – Leijonapakki hirvittävässä tunteiden vuoristoradassa ratkaisuhetkillä

Suomen ykköspuolustaja Mikko Lehtonen oli seuraamassa vaihtopenkiltä, kun muut taistelivat leijonan lailla Venäjää vastaan MM-välierän viimeiset hetket.

Jääkiekkoseuranta

Suomalaisselostajat olivat revetä liitoksistaan ihmevoiton ratkettua – "Tämä on kiekkojytky!"

Suomen hämmästyttävä 1-0-välierävoitto Venäjästä riehaannutti C More Sport 1 -kanavalla selostaneen Antero Mertarannan lisäksi myös MTV:n pääkanavalla selostaneen Mika Saukkosen.

Jääkiekkoseuranta

"Painajainen, tällainen fiasko" – Venäjällä kiekkosuru, Leijonat tuhosi suuren unelman

Venäjän tappio Leijonille MM-välierässä otettiin tyrmistyneenä vastaan Venäjän mediassa.

Jääkiekkoseuranta

Suomen sankarimaalivahti sensaatiovoiton jälkeen: "Haluamme voittaa kultaa huomenna"

Suomi eteni jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun, kun se voitti Venäjän MM-välierässä 1-0 Marko Anttilan maalilla. Suomen välierävoiton toinen sankari oli parhaana pelaajana palkittu maalivahti Kevin Lankinen.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen tyrmäsi teorian Leijonien finaalipaikasta – "Mistään ihmeestä ei ole kysymys"

Leijonat eteni jääkiekon MM-kisojen finaaliin, kun se voitti Venäjän välieräottelussa 1-0-lukemin. Suomen päävalmentajan Jukka Jalosen mielestä kyseessä ei ole ihme.

Jääkiekkoseuranta

Valtteri Bottas halusi tietää Leijonien ottelun tuloksen – Hamilton ja Verstappen täysin ymmällään vieressä

Valtteri Bottaksella oli oman aika-ajonsa jälkeen päällimmäisenä mielessä, miten Leijonien peli jääkiekon MM-välierissä Venäjää vastaan eteni.

Jääkiekkoseuranta

Venäjä on lyöty! Leijonilta toinen sensaatio, Suomi MM-finaaliin

Leijonat eteni MM-kisojen finaaliotteluun, kun se voitti välieräottelussa Venäjän 1-0-lukemin.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Leijonien kokoonpano Venäjä-välierään julki – näillä miehillä mahdollisuus tehdä jotain suurta

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoonpano Venäjää vastaan pelattavaan MM-välierään on julkaistu. Leijonat luottaa voittavaan kokoonpanoon.

Jääkiekkoseuranta

Kalervo Kummola paljastaa: Suomen MM-kisoissa astuu voimaan radikaali sääntömuutos – ”Ei tämä ole aiheuttanut hurraahuutoja”

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus on päättänyt neljän vuoden testijaksosta, jonka aikana miesten, 20-vuotiaiden ja 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan kapeammassa kaukalossa. Lopulliset päätökset kaukalon koosta tehdään testijakson jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Aijaijai! Leijonat-fanit nauttivat ilman paitaa Bratislavan lämmöstä – "Otetaan aurinko mukaan ja tuodaan Helsingin torille"

Leijonien kannattajat ovat edelleen mykistyneitä, kun Suomi pieksi Ruotsin NHL-miljonäärit kumoon MM-puolivälierässä torstaina. Katseet aurinkoisessa Bratislavassa on suunnattu Venäjä-välierään.

Jääkiekkoseuranta

Venäjän ex-pelaajalta hurja kommentti Leijonat-peliin: "100 prosenttia ei riitä"

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen entinen puolustaja Boris Mironov laukoo, ettei 100-prosenttinen suorituskaan riitä lauantain MM-välierässä Suomea vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat kylvää pelkoa Venäjän tähtiin – ”Jos häviävät, näyttävät ihan aaseilta”

Leijonat pyrkii Venäjää vastaan tismalleen samaan kuin Ruotsia vastaan. Vastustajalla on jälleen enemmän hävittävää, kun Suomella on taistelemassa nimetön ryhmä.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Mörkö-Marko on parasta mitä suomalaiselle jääkiekolle on tapahtunut pitkään aikaan

Lempäälän lempeästä jättiläisestä Marko Anttilasta on tullut Leijonien kasvot ja suomalaisten suursuosikki Slovakian MM-kisoissa. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä "Mörkö-Marko" on monella tavalla merkittävämpi hahmo kuin Kaapo Kakko.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

"Ainoa tapa saada voitto" – venäläislegendan Leijonat-puheista kuuluu huolestuneisuus

Venäläinen jääkiekkolegenda, kaksi olympiakultaa Neuvostoliiton paidassa voittanut Boris Maiorov tiedostaa Suomen vahvuudet jääkiekon lauantaiseen MM-välieräotteluun. Maiorovin sanoista on kuultavissa huolestuneisuutta.

Jääkiekkoseuranta

Kolminkertainen olympiavoittaja ruoskii lisää tehoja irti venäläisistä NHL-tähdistä – jopa pistenikkarista: "Ailahteleva pelaaja"

Kolminkertainen olympiavoittaja Vitali Dadynov, 80, on vahvasti sitä mieltä, että Venäjän NHL-tähdillä on vielä paljon parannettavaa MM-kisojen mitalipeleissä.

Jääkiekkoseuranta

Tässäkö uusi kesähitti? Antero Mertarannan letkautuksesta tehtiin hulvaton ralli – ”Löikö mörkö sisään!”

Torstaisessa Suomen ja Ruotsin puolivälieräottelussa koettiin dramaattisia hetkiä, kun Leijonat nousi kolmannen erän loppuhetkillä tasoihin. Kampailussa C Moren ja MTV3:n selostaja Antero Mertaranta oli luvalla sanoen liekeissä – useaan otteeseen. Letkautukset tuottivat myös melkoisia teoksia sosiaalisen median puolella.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsi-voitto latasi Leijonien uskon tappiin – "Ei tämä ole läpihuutojuttu Venäjälle"

Voitot isoista maista antavat Leijonille sopivaa itseluottamusta MM-välierään Venäjää vastaan, hyökkääjä Juhani Tyrväinen näkee.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko latasi Venäjälle vakavan varoituksen

Suomi teki jääkiekon MM-kisoissa mahtitempun kukistamalla puolivälierissä NHL-pelaajia pursunneen Ruotsin jatkoajalla 5–4. Leijonien nuori hyökkääjätähti Kaapo Kakko jakoi välierävastustaja Venäjälle Ruotsi-peliin jäljiltä vakavan varoituksen.

Jääkiekkoseuranta

Valmentajalegenda tyrmää Leijonien mahdollisuudet – "Venäjällä ei vaikeuksia"

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen entinen päävalmentaja Vjatsheslav Bykov ennakoi Suomelle tappiota tämän päivän MM-välieräottelussa Venäjää vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien hyökkääjältä poikkeuksellisen vahva vuodatus: "En ole ikinä ollut tällaisessa joukkueessa"

Pitkä leiritys, joukkueen nimettömyys ja loistavat yhteiset kokemukset ovat muovanneet Leijonista poikkeuksellisen tiiviin joukkueen, arvioi hyökkääjä Toni Rajala.

Jääkiekkoseuranta

Ilja Kovaltshuk puhui Leijonista karvaasti – "Hermot usein kireällä"

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen kapteenilla Ilja Kovaltshukilla on karvaita muistoja lauantain MM-välierävastustaja Suomesta.

Jääkiekkoseuranta

Kapteeni Marko Anttila saa Venäjän tähdet kerta toisensa jälkeen suunniltaan – "En usko, että Ilja on ikävöinyt"

Leijonien kapteeni Marko Anttila on noussut pelillisestikin tämän kevään MM-kisoissa suureen rooliin. Venäjää vastaan hänellä on tärkeä asema vastustajan tähtien hiillostamisessa ja keskittymisen horjuttamisessa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-luotsi Jukka Jalonen heittää löylyä illan vastustajan kiukaalle: "Jos Venäjä häviää, he näyttävät huonoilta kotimaassa"

Suomi kohtaa lauantaina MM-kisojen välierässä Venäjän. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan menestyspaineet ovat itänaapurilla, jonka tappio saisi näyttämään hyvin huonolta.

Jääkiekkoseuranta

Erkka Westerlundilta pysäyttävä kommentti Leijonista ja Venäjästä – "Ei edes Kaapo Kakko"

Yksikään Leijonien MM-joukkueen pelaaja ei mahtuisi taitojensa puolesta Venäjän joukkueeseen, arvioi Suomen kolmesti jääkiekon MM-mitaleille valmentanut Erkka Westerlund.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko -huuma, kusetussyytös ja moitteita tylsyydestä – tässä Leijonien satumainen tie MM-välierään askel askeleelta

Nimettömäksi ensikertalaisten nipuksi tuomittu Leijonat on pelannut Suomen kansan täysin taakseen, kävi MM-turnauksessa lopulta miten tahansa. Matkalla on nähty Kaapo Kakko -huumaa ja makeita voittoja, mutta myös kirveleviä takaiskuja ja tulisia avautumisia. Ja mikä parasta, matka on vielä kesken.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla yksi vaaramomentti riemukkaan Ruotsi-voiton takia – "Pidettävä loitolla"

Leijonat kohtaa MM-kisoissa voittamattoman Venäjän välierässä lauantaina. Edessä on vielä suurempi haaste kuin puolivälierässä kaatunut Ruotsi. Leijonilla ei ole missään tapauksessa varaa siihen, että tunteikas Ruotsi-voitto puhaltaisi ilmaa ulos.

Jääkiekkoseuranta

Venäjän luotsi ihmetteli kysymystä Leijonien voitosta – "Miksi meidän pitäisi iloita?"

Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjov ei aliarvioi Leijonia MM-välierän alla, vaikka Suomen joukkueessa ei ole NHL-tason tähtiä.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Antaa venäläisten jäädä ulos värjöttelemään – Suomen maalaispojilla pokkaa kiilata kaupunkilaisjuppien edelle jonossa

Suomen voitto MM-kisojen puolivälierissä Ruotsista oli komea ryöstö, mutta välierissä vastustajan taso nousee entisestään. Ennen omaan pussiin pelanneista venäläisistä on kasvanut sitoutunut ja yhtenäinen joukkue. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä Suomen ykköstehtävänä on pysäyttää Venäjän tehoketju – keinolla millä hyväksi.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Välierä ja vastassa Venäjä – Leijonat, tuleeko muistoja mieleen?

Jääkiekon MM-kisoissa on lauantaina välierien aika. Leijonat iskee yhteen Venäjän tähtinipun kanssa Bratislavassa.

Jääkiekkoseuranta

Nyt on areenalla kokoa! Pietari saa MM-kisoihin 2023 maailman suurimman jääkiekkonäyttämön

Pietari isännöi jääkiekon miesten MM-kisoja vuonna 2023, tiedotti kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF perjantaina. Pietariin valmistuu kisoja varten uusi areena, joka vetää peräti 21 500–23 000 katsojaa. Toteutuessaan kyseessä olisi maailman suurin jääkiekkoareena.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien epäonnen soturi sai synninpäästön – "Teki oikein loistavan duunin"

Leijonat-puolustaja Henri Jokiharju näytteli epäonnisessa roolissa Ruotsin 1-2-osumassa, kun kiekko kimposi nuorukaisen luistimesta verkkoon. C Moren asiantuntija Tero Lehterä kehui Jokiharjun puolustuspelaamista takaiskusta huolimatta.

Jääkiekkoseuranta

Kimi Räikkönen soitti Mika Saukkoselle ja esitti erikoisen pyynnön – hauska tarina nauratti Hockey Night -takkeihin pukeutunutta MM-kisaporukkaa

Jääkiekon MM-kisoihin saapunut ryhmä Hockey Night -takkisia herrasmiehiä pääsi tapaamaan Maikkarin selostajan Mika Saukkosen, jolla oli hauska muisto kerrottavana oransseista takeista.

Jääkiekkoseuranta

Näin Leijonien jääkiekkovoitto pehmitti ilmeettömänä esiintyneen Antti Rinteen – hehkutti jännitysnäytelmää maireasti hymyillen

Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne oli jo kieltäytynyt vastaamasta toimittajien kysymyksiin ja noussut muutamat ensimmäiset askeleet Säätytalon portaissa, kun kysymys Leijonien eilisestä pelistä sai hänet kääntymään kannoillaan.

Jääkiekkoseuranta

Tätä et nähnyt tv:ssä: Antero Mertaranta repesi täysin liitoksistaan Suomen voittomaalista – lue selostajan kahden minuutin purkaus sana sanalta – "21 NHL-ukkoa pakkaa tavaransa ja lähtee kotiin!"

Suomi eteni jääkiekon MM-kisoissa välieriin, pudotettuaan Ruotsin sensaatiomaisesti jatkoajalla maalein 5-4. C Moren sinivalkoinen selostajaääni Antero Mertaranta ilakoi Sakari Mannisen iskemää voittomaalia tähän tapaan.

Jääkiekkoseuranta

Paljastiko Ruotsin tähtivahdin tuskaisa elekieli syyn epävarmuudelle? – "Vaikeuksia ottaa kiinni rantapallokin"

Ruotsin tähtimaalivahti Henrik Lundqvist ei ollut parhaimmillaan, kun Leijonat pudotti Ruotsin jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä. C Moren asiantuntija Tero Lehterä nosti Lundqvistin elekielestä esiin konkarivahtia mahdollisesti vaivanneen ongelman.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Huomasitko hyppymaskin? Harri Pesonen kommentoi MM-puolivälierässä tekemäänsä Ville Niemisen legendaarista temppua

Hieman ennen varsinaisen pelin puoliväliä Jani Hakanpää tälläsi viivalta ja Harri Pesonen teki mainion hyppymaskin maaliin.

Jääkiekkoseuranta

”Jättifiasko!” Leijonat shokeerasi Ruotsia pahemman kerran – nyt nousi ensimmäinen käsi pystyyn

Leijonat lähti torstain puolivälieräotteluun altavastaajan roolista. Ruotsi oli useiden kovan luokan NHL-tähtien toimesta selkeä ennakkosuosikki, mutta miten kävikään. Suomi tuli ja otti 5-4-jatkoaikavoiton sekä varmisti paikkansa mitalipeleissä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien sankaripakki kävi heti kuittaamassa Marko Anttilan raivomaalista – ”Kyllä siinä kestikin”

Niko Mikkola oli yksi Suomen joukkueen näkyvimmistä pelaajista puolivälierävoitossa Ruotsia vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat passitti Ruotsin NHL-miljoonamiehet todella karulle kotimatkalle – "Tämä oli suunniteltu jo etukäteen"

Leijonien ja Ruotsin puolivälieräottelu käyntiin torstaina Kosicessa. Ruotsi joutui matkustamaan jo ennen puolivälieräottelua Slovakian halki toiselle paikkakunnalle, kun se jäi alkulohkossaan kolmanneksi. Leijonien eilisen 5-4-jatkoaikavoiton myötä ”Tre Kronor” joutui vielä karumman matkan äärelle.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien sensaatiomainen voitto sai somekansan villiksi – "Mörkö-Marko" sulatti suomalaisten sydämet

Leijonien upea 5-4-jatkoaikavoitto Ruotsista sai suomalaisen somekansan villiintymään. Tärkeän tasoitusmaalin iskenyt kapteeni Marko Anttila sai runsaasti huomiota Twitterissä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien tasoituksesta paljastui draamaa! Ruotsi epäili sääntörikettä – erikoinen ongelma vaivasi: ”Emme pystyneet kuulemaan häntä”

Leijonat oli tappiolla vielä kolmannen erän loppuhetkillä torstain puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan. Marko Anttilan tasoitusmaali syntyi lopulta ajassa 58.31. Kyseisen osuman taustalta paljastui kuitenkin draamaa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-tähti hehkutti komeaa Ruotsi-voittoa iloisella kuvalla – kiekkoilijaveljeltä hilpeä kuitti: "Hyvähän se mun lavalla on vetää"

Leijonien avainpelaajien joukkoon läpi MM-turnauksen kuulunut Harri Pesonen hehkutti Suomen upeaa Ruotsi-ottelua sosiaalisessa mediassa. Myös Harrin kiekkoilijaveli Jussi Pesonen intoutui lähettämään pikkuveljelleen hulvattoman kuitin.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien hurja hurmos paljasti Ruotsin valtavan ongelmakohdan – "Suomihan tuli läpi ihan miten halusi"

Leijonat pudotti sensaatiomaisen kiekkopommin torstaina, kun se tiputti NHL-tähtiä vilisseen Ruotsin jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu painottaa, että voitto ei kuitenkaan ollut yllätys.

Jääkiekkoseuranta

Tero Lehterä hehkuttaa ykkösketjun luistelutykin osuutta Leijonien ratkaisumaalissa: "Todellinen työpolle"

C Moren asiantuntija Tero Lehterä nostin esiin Harri Pesosen roolin Suomen voittomaalissa Ruotsia vastaan.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisojen heittopussin hyökkääjä kävi sääliksi – NHL-tähdeltä poikkeuksellinen temppu

Venäjä murskasi jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheessa Italian peräti maalein 10–0. Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsov takoi kamppailussa tehot 2+2 ja osoitti sen lisäksi myös hyvää urheiluhenkeä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien alistama Ruotsi saa rajua löylyä kotimaasta – "Totaalinen epäonnistuminen"

Leijonien yllättämäksi joutunut Ruotsi on saanut kovaa kritiikkiä kotimaassaan torstain puolivälierätappion jälkeen. Sakari Manninen varmisti 5-4-jatkoaikamaalillaan Suomelle paikan mitalipeleistä. Samalla 21 NHL-miehen Ruotsin kolmannen peräkkäisen kullan jahtaaminen päättyi.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Lopettiko Leijonien myllytys Henrik Lundqvistin maajoukkueuran? "En kadu mitään – en silti tehnyt tarpeeksi"

Ruotsin kaikkien aikojen maalivahti Henrik Lundqvist ei tiedä, pelaako hän enää maajoukkueessa.

Jääkiekkoseuranta

Ville Nieminen haukkui heikosti valmistautuneen Ruotsin pystyyn: "Luokaton ja vastaantulija"

C Moren asiantuntija Ville Nieminen lasketteli kunnon madonluvut Ruotsin joukkueelle.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla oli salaiset tiedot Ruotsin shokeeraamisesta – "Näitte varmaan miten toimi"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ennen Ruotsi-peliä, että hänellä oli valmennusjohtonsa kanssa löydettynä muutama paikka, joilla Ruotsi voidaan lyödä polvilleen. Hän lupasi kertoa salaiset tiedot pelin jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Suomella on uusi Ruotsin kaataja! Häikäisevä sivallus räjäytti kansan riemuun – ”Yllätyin itsekin”

Sakari Manninen takoi tehot 1+3 ja oli ratkaiseva tekijä Ruotsin kaatamisessa. Hänen uransa yksi tärkeimmistä maaleista räjäytti koko Suomen kansan riemuun.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Ruotsalaiset parkuvat elämän kovuutta – suomalaiselta jääkiekolta kaikkien aikojen suoritus

Leijonien voitto Ruotsista oli kaikkien aikojen näyte siitä, mitä suomalainen yhteistyö saa aikaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pelin tuomareille kunnolla rapaa – ”Ei kypärä lennä päästä itsekseen!”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli kiltisti sanottuna pettynyt MM-puolivälierän tuomaritoimintaan.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen: Kyläjoukkueen henki ja oivallukset liikaa Ruotsin NHL-nipulle – "Leijonat sopeutui siihen leikiten"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tiivistää Suomen voiton Ruotsista kolmeen pääkohtaan.

Jääkiekkoseuranta

Päävalmentaja Jaloselta maukas paljastus ratkaisumaalia edeltäneistä hetkistä – ”Ajattelin että ei perkele sentään”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ehti jo mielessään kritisoida Harri Pesosen toimintaa juuri ennen kuin Sakari Manninen pamautti Leijonat MM-välieriin.

Jääkiekkoseuranta

Hyvää kesälomaa, Tre Kronor! Näillä maaleilla Leijonat otti yhden historiansa upeimmista voitoista

Leijonat nappasi yhden historiansa ikimuistoisimmista voitoista Ruotsista jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstaina.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko ei tiennyt mitä sanoa Leijonien jättiesityksestä – ”Ottakaa nyt se Manninen!”

Kaapo Kakko oli onnensa kukkuloilla, kun Suomi oli kaatanut Ruotsin MM-puolivälierissä.

Jääkiekkoseuranta

Veli-Matti Savinaiselta täydellinen reaktio Leijonien järisyttävään shokeeraukseen – silmänisku ja kaksi sanaa

Leijonat järjesteli MM-kisojen tähän saakka suurimman sensaation, kun Ruotsi kaatui puolivälierässä jatkoaikaratkaisulla 5-4.

Jääkiekkoseuranta

Tshekki rynnisti MM-semifinaaliin huikealla päätöserällä – Toni Söderholmin Saksan kisat ohi

Tshekki kaatoi Saksan 5-1 jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstaina ja kohtaa lauantain semifinaalissa Kanadan.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen ylpeänä Leijonista: "Kun pelataan suurella sydämellä, niin kaikki on mahdollista"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen huokui ylpeyttä joukkueestaan, kun Leijonat kukisti Ruotsin MM-kisojen puolivälierissä jatkoajalla maalein 5–4.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat kohtaa Venäjän NHL-karhut! Tässä MM-välieräparit ja aikataulu

Jääkiekon MM-kisojen välierät pelaavat lauantaina. Taisteluparit ovat Venäjä-Suomi ja Kanada-Tshekki.

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisat 2019 Puolivälierät: Suomi 5-4 Ruotsi

Suomi voittaa Ruotsin jatkoajalla 5-4 tilanteessa ja jatkaa välieriin! Kiitos Ruotsi kun olitte legendaarinen vastustaja!

Jääkiekkoseuranta

Leijonien kokoonpano Ruotsi-otteluun nimetty – Kevin Lankinen jatkaa maalilla

Leijonat kohtaa tällä kokoonpanolla Ruotsin jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Kohta räjähtää! Tunnelma Kosicessa kasvaa kohisten: ”Suomi, Suomi! Tänään tehdään historiaa!”

Suomalaiskannattajat Kosicessa luottavat Leijonien voittavan Ruotsin paremmalla joukkuepelillä. Paineiden sanotaan olevan NHL-pitoisella Tre Kronorilla.

Jääkiekkoseuranta

Maalivahtiasetelma pedattu Leijonille? Tero Lehterä lataa Ruotsin "kunkusta": "Menneen talven lumia"

Ruotsin jääkiekkomaaojukkueen maalivahti Henrik Lundqvist on toistaiseksi pelannut Suomea vastaan arvokisoissa seitsemän ottelua, eikä ole hävinnyt vielä kertaakaan. C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Tero Lehterä ennakoivat kuitenkin vallanvaihtoa torstain MM-puolivälierässä.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon ja Jack Hughesin tutkailu ampunut yli? Karri Kivi päivittelee jääkiekon mielettömyyttä: "Edestä, takaa ja sivulta"

18-vuotiaita Kaapo Kakkoa ja Jack Hughesia on arvioitu ja vertailtu jääkiekon MM-kisoissa lähes väsymykseen asti. C Moren asiantuntija Karri Kivi näkee NHL:n kärkivarauksiksi povattujen nuorukaisten tarkkailussa mielettömiäkin piirteitä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat iskee Ruotsin pelkoon – "Rupeavat miettimään, että mitäs helvettiä nyt?"

Harri Pesonen on yksi niistä 14 Leijona-pelaajasta, joka pelaa tänään elämänsä ensimmäisen MM-puolivälierän. Parempaa ei voisi pyytää, altavastaajana Ruotsia vastaan taistelemaan voitosta.

Jääkiekkoseuranta

Antero Mertaranta hämmästelee Ruotsin touhua Leijonat-ottelun alla – "Se yllättää"

Jääkiekon MM-kisojen Suomi–Ruotsi-puolivälieräottelun C Morella ja MTV3:lla selostava Antero Mertaranta hämmästelee Tre Kronorin hermoilua ennen torstain peliä.

Jääkiekkoseuranta

Suomen edellisestä mestaruudesta kulunut jo kahdeksan vuotta – Missä Leijonien 2011 kultajoukkueen pelaajat ovat nyt?

Suomi voitti toisen ja toistaiseksi viimeisen maailmanmestaruutensa keväällä 2011. IIHF listasi missä Leijonille maailmanmestaruuden voittaneet pelaajat vaikuttavat nykyään?

Jääkiekkoseuranta

Kovaa uhoa – ruotsalaislegendalta räikeä kommentti Leijonille

Uransa Slovakian MM-kisoihin päättävä Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen huoltajalegenda Anders Weiderstål latasi räikeän kommentin torstaisen Suomi-puolivälieräottelun alla.

Jääkiekkoseuranta

Dynamiitit esiin! Leijonat lataa napsun lisärohkeutta Tre Kronorin kaatamiseksi: ”Koitetaan pysyä housuissa”

Leijonien puolustaja Mikko Lehtonen linjaa, että napsu rohkeutta pelata tulee lisätä illan puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan – ei kuitenkaan fiksuuden kustannuksella.

Jääkiekkoseuranta

Suomella selkeä iskunpaikka ja se on Henrik Lundqvist – "Ylivoimaisesti uran huonoin kausi NHL:ssä, eikä täälläkään ole kopit tarttuneet"

Leijonat kohtaa torstai-iltana jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa verivihollisen Ruotsin. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu ennakoi ottelua ja löytää kovia iskunpaikkoja.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Leijonien MM-joukkueen mysteerivalinta naurahtaa: "Tämä on ollut hauska tilanne"

Leijonat-joukkueen listoille ilmestyi keväällä yllätyskortti Joel Kiviranta. Suuren yleisön kysymys kuului, mikä mies? MM-valinta yllätti jääkiekkoväen lisäksi myös Kivirannan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonapuolustaja tietää, miten saada Ruotsin NHL-tähdet hakkaamaan päätä seinään: "Isot nimet rupeavat turhautumaan"

Suomi kohtaa torstaina MM-kisojen puolivälierässä NHL-miehiä pursuavan Ruotsin. Puolustaja Miika Koiviston mukaan Tre Kronorin tähtipelaajat pitää saada ärsyyntymään.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Jukka Jalosen viulunkieli lurittelee viekasta vihjailua – hän tietää jotain, mitä muut eivät

Päävalmentaja Jukka Jalosen ja Leijonien pelaajien olemus lupaa erittäin hyvää tämän illan MM-puolivälierään Ruotsia vastaan, kirjoittaa Matti Nyrhinen Kosicesta.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien NHL-pakki vaikeni Ruotsin tähdistä – "En halua vastata kovin paljoa tuohon kysymykseen"

Leijonien puolustaja Henri Jokiharju ei halunnut kommentoida kovinkaan paljoa Ruotsin NHL-tähtiä vilisevästä joukkueesta.

Jääkiekkoseuranta

Yhdysvalloille valtava takaisku: kahden NHL-sentterin kisat ohi!

Yhdysvaltojen joukkue on kokenut MM-kisoissa suuria menetyksiä, sillä Dylan Larkinin ja Derek Ryanin turnaus on ohi. Molemmat loukkaantuivat tiistaina Kanadaa vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Kiristääkö Tre Kronorissa? Ruotsalainen hiiltyi viattomasta kysymyksestä – ”Sanon tämän nyt viimeisen kerran”

Ruotsin hyökkääjä Anton Lander ärsyyntyi Kosicen jäähallin haastattelualueella aamujäiden jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pelitapa laittaa Ruotsin ahtaalle – Tre Kronor -luotsi: "Heitä vastaan on turhauttavaa pelata"

Suomi kohtaa torstaina Ruotsin jääkiekon MM-turnauksen puolivälierässä 16 vuoden tauon jälkeen. Tre Kronorin päävalmentaja Rikard Grönborgin mukaan Leijonat on vaikea vastus.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Leijonien järkälemäinen kolossi luutii MM-kisoissa NHL-huhujen keskellä – otti itse kantaa spekulaatioihin

Jääkiekon MM-kisojen puolivälierät alkavat tänään torstaina. Illan ottelussa Leijonat kohtaa Ruotsin, jonka kanssa edellinen puolivälieräkamppailu on vuodelta 2003. Turnaus alkaa olla jännittävän kihelmöivässä giljotiinivaiheessa – kerrasta poikki. Suomen puolustajajätti Jani Hakanpää odottaa sinikeltapaitaisten kohtaamista.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsin tehosentteri antaa uhoamisen sijaan Leijonille tunnustusta: "Aina ei tarvita NHL-pelaajia"

Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-kisojen puolivälierässä ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Tre Kronorin pelaajat ovat antaneet uhmakkaita kommentteja, mutta Columbus Blue Jacketsia edustava Alexander Wennberg jakaa myös kehuja.

Jääkiekkoseuranta

Den Glider In, Mikael Granlundin ilmaveivi, Torinon ihme – tämä Leijonat-hetki on koskettavin

Jääkiekkomaajoukkue on tarjonnut suomalaisille useita unohtumattomia hetkiä. Kysyimme Kosicessa paikalla olevilta kannattajilta, minkä koskettavan Leijonat-hetken he haluaisivat elää uudestaan.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Tilastot kertovat: Ruotsin oma pää vuotaa kuin seula – Leijonilla yllättävä, mutta juuri oikea etu

Ruotsi ja Suomi pelaavat tänään MM-puolivälierässä, jossa Tre Kronor on selkeä voittajasuosikki. Heidän oma päänsä kuitenkin vuotaa pahemman kerran.

Jääkiekkoseuranta

Tähän miinaan Suomen ei pidä astua Ruotsia vastaan – ”Silloin voi kyyti olla aika kylmää”

Entinen NHL- ja Leijonat-hyökkääjä Niklas Hagman kävi Huomenta Suomen vieraana arvioimassa Leijonien mahdollisuuksia illan puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-hyökkääjän temppu kuohutti viimeksi Ruotsia vastaan, pitääkö Henrik Lundqvistin varoa? – "En aio pysyä paikoillani"

Leijonien hyökkääjä Juhani Tyrväisen temppu kuohutti Ruotsissa, kun Suomi ja Tre Kronor kohtasivat edellisen kerran. Se tapahtui ennen MM-kisoja EHT-turnauksessa.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko käveli kadulla vastaan – täysin yllättävä kohtaaminen kruunasi Suomen suurimman fanin kisat

Kaapo Kakon nimi toistuu useiden Leijonat-fanien puheissa tiedusteltaessa heidän MM-kisareissussa hienoimmasta hetkestä.

Jääkiekkoseuranta

Eksoottisin Leijona! Slovakki oli Suomen taustajoukoissa kultakisoissa – ja on taas: ”Joukkueessa todella hyvä fiilis”

Suomen jääkiekkomaajoukkueen yhdyshenkilö eli team host MM-kisoissa on slovakialainen Peter Brüll, joka oli mukana jo vuoden 2011 maailmanmestarijoukkueen taustoilla.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko hupaisassa pilakuvassa Ruotsin NHL-tähteä vastaan – rehvakas Gabriel Landeskog kuin eri planeetalta

Taiteilija Teppo Järvi on toteuttanut hulvattoman pilapiirroksen Suomen ja Ruotsin välisen jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelun alla. Otoksessa vastakkain ovat NHL-superlupaus Kaapo Kakko ja NHL-tähti Gabriel Landeskog, ja heidän habituksensa ovat kuin eri planeetoilta.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla sauma iskeä Ruotsin isoon ongelmakohtaan

Kaikki Ruotsin Bratislavan MM-alkulohkossa pelaamat ottelut selostanut C Moren Teppo Laaksonen arvioi Ruotsin olevan edelleen paperilla ennakkosuosikki torstain puolivälierään Suomea vastaan. Selostaja näkee joukkueen pelaamisessa kuitenkin myös paljon selviä ongelmakohtia.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsalaisten suut käyvät, Leijonilta tylyt kuitit – "Heillä saa olla minkälainen fiilis tahansa"

Ruotsissa MM-puolivälierän lopputulosta pidetään jo selvänä. Leijonilla on kuitenkin sanansa sanottavana.

Jääkiekkoseuranta

NHL-tähdille luvassa rajuja niittejä? Leijonien agitaattorilla edessä uransa kovin peli: "Se ärsyttää vastustajia"

Lähinnä Liigassa esiintyneellä Leijonien hyökkääjä Juhani Tyrväisellä on edessään uransa toistaiseksi kovin peli, kun MM-kisojen puolivälieräottelussa vastassa on Ruotsi.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Kaapo Kakko, tekisitkö sen tempun? Tiedättehän

Millä Leijonat pystyy nujertamaan Ruotsin ”NHL-joukkueen”? Suomalaisselkärankoihin juurrutetulla Jukka Jalosen Meidän pelillä, mestariluokan maalivahtipelillä ja kyllä, sillä pelaajalla, jonka nimen jo tiedättekin, kirjoittaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Tulos tai ulos – Leijonat hurjaan paikkaan

Jääkiekon MM-kisojen pudotuspelivaihe käynnistyy tänään ja vuorossa ovat kaikki neljä puolivälieräottelua. Suomi kohtaa Ruotsin.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien konkarihyökkääjä sysää paineet Ruotsin NHL-tähdille – "Kyllä kaikki jännityksen palaset on niiden puolella"

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä torstaina Ruotsin. Leijonien hyökkääjä Veli-Matti Savinainen vakuuttaa eilisen Saksa-häviön olevan jo selätetty.

Jääkiekkoseuranta

Patrick Kane ällistyi Venäjän ratkaisusta NHL-tähden kanssa – "En edes tiennyt sen olevan niin"

Columbus Blue Jackets lensi NHL-jääkiekkoliigan toisella pudotuspelikierroksella laulukuoroon, minkä myötä esimerkiksi hyökkääjätähti Artemi Panarinin kausi taalaliigan puolella päättyi. Yhdysvaltain kapteeni Patrick Kane ällistyi kuultuaan, ettei Venäjä edes kutsunut Panarinia MM-kisoihin.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsin NHL-supertähdeltä kova kommentti Leijonien kohtamisesta MM-puolivälierässä: "Isoveli vastaan pikkuveli"

Venäjän pesukoneeseen alkulohkon päätöspelissä joutuneen Ruotsin NHL-supertähti John Klingberg lataa kovaa tekstiä tulevasta MM-puolivälieräkohtaamisesta Leijonia vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Tre Kronor dominoi Leijonia pistepörssissä – tehoissa murskaava ero

Jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheen jälkeen, pistepörssin kärjessä komeilee Ruotsin William Nylander. Suomen paras pistemies Kaapo Kakko on kymmenen pistettä ruotsalaistähteä perässä.

Jääkiekkoseuranta

Kanadalle kauhea MM-takaisku! Hurjaa jälkeä kylvänyt hyökkääjä sai pelikiellon sikataklauksesta

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kurinpitolautakunta antoi yhden ottelun pelikiellon Kanadan Anthony Manthalle. Rangaistus määrättiin tiistaina pelatun MM-kilpailujenKanada–Yhdysvallat-ottelun tapahtumien johdosta. Mantha taklasi pään ja niskan alueelle Yhdysvaltojen Colin Whitea ottelun toisessa erässä.​​​​​​​

Jääkiekkoseuranta

Liiga-Leijonat kohtaa Tre Kronorin NHL-miljonäärit – Kärppien pakkikaksikolla lääke altavastaaja-asetelmaan

Kärppien ja Leijonien puolustajat Atte Ohtamaa ja Jani Hakanpää saavat vastaansa Ruotsin NHL-pitoisen maajoukkueen. He uskovat Suomen mahdollisuuden piilevän joukkuepelissä.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsin kapteeni paaluttaa Leijonat-kohtaamisen alla: "Olen täysin vakuuttunut"

Torstaina jääkiekon MM-kilpailujen puolivälierässä kohtaavien Suomen ja Ruotsin peliesitykset alkusarjan päätöskierroksella herättivät paljon kysymyksiä. Leijonat taipui Saksalle maalein 2–4 ja Ruotsi Venäjälle 4–7.

Jääkiekkoseuranta

Suomi ja Ruotsi tarjoilleet historian saatossa henkeäsalpaavia trillereitä – karvaita pettymyksiä ja mestaruusjuhlia

Suomi kohtaa torstaina jääkiekon MM-kisojen puolivälierävaiheessa rakkaan länsinaapurinsa Ruotsin. Joukkueiden välillä ollaan nähty vuosien saatossa monia tunteikkaita jännitysnäytelmiä.

Jääkiekkoseuranta

Henrik Lundqvistiltä raju kuitti kohahduttavaan teoriaan Ruotsista: "Se on paskapuhetta"

Ruotsi hävisi alkulohkon päätöspelissään Venäjälle selvästi 7-4 lukemin. Venäjä iski toisessa erässä kuusi maalia ja johti peliä 6-1 ennen päätöserää. Ruotsin maalivahti Henrik Lundqvist lataa kovan kuitin teoriasta, että joukkue olisi hävinnyt tahallaan saadakseen Suomen vastaansa.

Jääkiekkoseuranta

Onko Leijonien maalivahtivalinta Ruotsi-kohtalonotteluun jo päivänselvä? Näistä puheista ei muuta voi tulkita

Kevin Lankinen pelaa kaiken järjen mukaan torstaina Suomen maalilla MM-puolivälierässä Ruotsia vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien NHL-pelaaja jyrähtää erikoiselle puheelle joukkueen ympärillä – ”Ei mitään järkeä”

Suomen jääkiekkomaajoukkuetta on ympäröinyt mediassa paikoitellen kummallisia piirteitä saanut puhe, jossa osa toimittajista on toivonut Leijonilta ”viihdyttävämpää” peliä. Suomen MM-kisajoukkueen NHL-puolustaja Henri Jokiharju, 19, tarjoaa näille lausunnoille painavan ammattipelaajan vastineen.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat sai päävalmentaja Jaloselta suoran palautteen – ”Ruotsia ei tuolla tavalla voiteta”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi tiistain Saksa-pelin jälkeen, että joukkuetta pitää muistuttaa siitä, mitä joukkuepeli on. Pelaajat itsekin tiesivät missä vika oli, joten viesti meni hyvin perille.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen lataa Leijonat herkuttelemaan Ruotsin tappion pelolla – ”Jos he häviävät, sehän on ihan katastrofi”

Leijonat ottaa kaiken irti altavastaajan asemastaan Ruotsia vastaan pelattavassa MM-puolivälierässä. 17 maailmanmestarin ja 21 NHL-pelaajan Tre Kronor joutuu matkustamaan Kosiceen, missä Suomi odottelee nälkäisenä.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsalainen NHL-tähti takoo mieletöntä jälkeä MM-kisoissa – taustalla erikoinen kausi rapakon takana

Torstain puolivälieräottelussa Leijonia vastaan asettuvan Ruotsin riveistä löytyy hurja läjä NHL-pelaajia, peräti 21. Näistä tuloksellisesti kovinta jälkeä on tehnyt Toronto Maple Leafsin hyökkääjä William Nylander.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pelaajat tekivät Kaapo Kakolle jäynän – 18-vuotias superlupaus yllättyi täysin

Leijonien tähtipelaaja Kaapo Kakko joutui jäynän kohteeksi jääkiekon MM-kisojen välipäivänä Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsi matkusti yötä myöten Kosiceen MM-puolivälierää varten, koko pukukoppi pakattiin mukaan – ”Painoa varmaan 1500 kiloa”

Ruotsi hävisi tiistaina Venäjälle rumin lukemin 4-7 ja kohtaa MM-kisojen puolivälierässä Suomen. Otteluun valmistutuminen ei ole Tre Kronorille helppoa, sillä joukkue pakkasi koko pukukopin ja matkusti yöllä lähes viisi tuntia Bratislavasta Kosiceen.

Jääkiekkoseuranta

Ensin Ruotsi nurin! Tässä ovat Leijonien mahdolliset vastustajat MM-välierässä

Jos Leijonat kaataa huomisessa puolivälierässä Ruotsin, seuraava vastustaja arpoutuu kiharaisen systeemin perusteella.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon pokerinaama petti Henrik Lundqvistista kysyttäessä – kunnon shokki tulevalle joukkuekaverille?

Kaapo Kakko pääsee todennäköisesti kohtaamaan MM-kisojen puolivälierässä Ruotsin kaikkien aikojen maalivahdin Henrik Lundqvistin. Muutaman kuukauden kuluttua Kakko saattaa hyvinkin olla ”King Henrikin” kanssa samassa pukuhuoneessa.

Jääkiekkoseuranta

”Minulla menee ihan päinvastoin” – Jännittääkö valmentaja samalla lailla kuin pelaaja?

C Moren asiantuntijat Tero Lehterä ja Ville Nieminen kertoivat studiossa omakohtaisia kokemuksiaan pelien jännittämisestä.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsin maalivahtia nöyryytettiin Venäjää vastaan – Ruotsalaislehti: ”He uhrasivat hänet”

Ruotsin maalivahti Jacob Markström päästi Venäjää vastaan seitsemän maalia taakseen. Ottelun jälkeen on kummasteltu sitä, miksi häntä ei vaihdettu maalilta pois.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Suomen 18 MM-ensikertalaista vastaan Ruotsin 20 MM-kultaa – Leijonat haastaa Tre Kronorin, joka saisi juuri ja juuri pelata NHL:ssä

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Ruotsin. Joukkueiden lähtökohta turnaukseen oli täysin erilainen: Leijonat on mukana haastajajoukkueella, Ruotsi hakee kolmatta perättäistä MM-kultaa NHL-miljoonamiehillä.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsin NHL-puolustaja meni kananlihalle kuultuaan Leijonien kohtaamisesta MM-puolivälierässä – "Muistan Peter Forsbergin maalin, nämä ovat klassikoita"

Leijonat kohtaa torstaina pelattavassa MM-kisojen välierässä Ruotsin. Tre Kronorin pelaajat ovat kohtaamisesta innoissaan. NHL-puolustaja Mattias Ekholm kertoi saaneensa kylmiä väreitä kuullessaan seuraavan vastustajan.

Jääkiekkoseuranta

Venäläisten NHL-supertähtien käytös kummastuttaa MM-kisoissa – eivät puhu sanaakaan, kävelevät vain ohi

Venäjän supertähtien Nikita Kutsherovin ja Nikita Gusevin käytös jääkiekon MM-kisoissa on kummastuttanut.

Jääkiekkoseuranta

Sihvosen MM-sivallus: Puolivälierien makupala – ”Kärpäsenä katossa Jalosen ja Grönborgin esikuntien taktiikkapalaverissa”

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kirjoittaa suorastaan hekumoiden siitä, että Suomi pääsee mittaamaan ja haastamaan MM-kisojen puolivälieräottelussa suursuosikki Ruotsin. Leijonat turvaa yhteistyön jääkiekkoon ja Tre Kronor enemmän yksilötaitoon, olkoonkin, että myös ruotsalaiset ovat palanneet taktisemman lätkän pariin viime vuosina.

Jääkiekkoseuranta

Karri Kivi odottaa terävää Tre Kronoria – Leijonien saatava Kanada-pelin vire takaisin: ”Tuleeko uusia kaapokakkoja, kun niitä eniten tarvitaan?”

Leijonat saa MM-kisojen puolivälierässä vastaansa NHL-tähtiä pursuavan Ruotsin. C Moren asiantuntija Karri Kiven mukaan torstaina mitataan jaksamista ja henkistä kanttia toden teolla. –Hokkupokkuskeikauksia– ei ole.

Jääkiekkoseuranta

"Me mennään Kaapo Kakon kanssa naimisiin" – suomalaisilta riettaita lupauksia, jos Leijonat voittaa mestaruuden!

Leijonien kannattajat antoivat Kosicen Steel Arenalla lupauksensa, mitä tekevät mikäli Suomi voittaa maailmanmestaruuden. Yllättävää tai ei: alastomuus toistui lupauksissa.

Jääkiekkoseuranta

Mitä ihmettä? Venäjän tähtipelaajat hämmensivät ottelun jälkeen – huitaisivat Ruotsin NHL-hyökkääjää

Venäjän tähtipelaajat Jevgeni Malkin ja Andrei Vasilevski hämmensivät haastattelualueella Ruotsi-ottelun jälkeen jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat sai piikittelyosumaa IIHF:n hassuttelulistauksessa – suora suomalaisehdotelma myös Saksan jalkapallomaajoukkueelle

Jääkiekon kevään MM-kisoissa alkulohkovaihe on saatu nyt pelattua. Leijonat oli omassa A-lohkossaan toinen heti Kanadan jälkeen. Tämä tiesi sitä, että puolivälieriin saadaan klassinen Suomi-Ruotsi-asetelma.

Jääkiekkoseuranta

Ville Nieminen uskoo, että Venäjä-ottelun nöyryytys voi auttaa Ruotsia: "Heillä on nappi, josta painaa"

Jos vertaillaan puhtaasti lukuja, Suomella ei ole mitään mahdollisuuksia MM-kisojen puolivälierissä Ruotsia vastaan. C Moren asiantuntijat kävivät läpi puolivälierien otteluparit.

Jääkiekkoseuranta

Liigan erotuomarijohtaja paljastaa: MM-kisojen pidetty show-elementti tulossa Suomeen

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn vahvistaa, että videotarkistusten jälkeiset tuomarikuulutukset ollaan ottamassa käyttöön myös Suomessa, kunhan tekninen valmius saavutetaan.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Suomi kohtaa Ruotsin hurjassa otteluparissa, Venäjä ja USA vastakkain – tässä kaikki MM-kisojen puolivälieräparit

Suomi kohtaa Ruotsin jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Kosicessa. Puolivälieräottelut pelataan torstaina.

Jääkiekkoseuranta

Suomi kohtaa torstai-illan kohtalonottelussa Ruotsin – tässä puolivälierien aikataulut

Suomi sijoittui jääkiekon MM-kisojen alkusarjassaan toiseksi ja kohtaa puolivälierässä oman lohkonsa kolmanneksi jääneen Ruotsin. Ottelu pelataan torstaina klo 21.15. Muut puolivälierät ovat Venäjä-USA, Kanada-Sveitsi ja Tshekki-Saksa.

Jääkiekkoseuranta

Venäjä tarjoili hurjan vyöryn, Ruotsi vikisi – Leijonien puolivälierävastus selvisi

Venäjä vyöryi kuin punakone vuosikymmeniä sitten, kun se höyrysi Ruotsia vastaan karkuun toisessa erässä. Venäjä nappasi lopulta 7–4-voiton jääkiekon MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonille valtava haaste puolivälieriin: Suomi kohtaa rakkaan ja vihatun Ruotsin

Suomi kohtaa Ruotsin puolivälierissä torstaina jääkiekon MM-kisoissa. Asia varmistui tiistain myöhäispelien jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Kanadan lohkovoitto varmistumassa – Laitahyökkäjä jäähylle päähän kohdistuneesta taklauksesta

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon viimeisessä kamppailussa Kanada on etenemässä kohti lohkovoittoa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien kohtalon ratkaisevassa ottelussa draamaa – Venäjän nousussa videot pelissä

Suomi on saamassa jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä vastaansa Ruotsin. Venäjä on siirtynyt Ruotsia vastaan maalin tappioasemasta 3–1-johtoon toisen erän aikana.

Jääkiekkoseuranta

Marko Anttila lupaa: "Seuraava peli on meidän voittopelimme" – Leijonien parannettava etenkin kahta asiaa

Leijonien kapteeni Marko Anttila uhkuu Suomen voittavan jääkiekon MM-kisojen seuraavan koitoksensa eli puolivälieräottelun.

Jääkiekkoseuranta

Kanadalla hirmualku Yhdysvaltoja vastaan – jenkit jäämässä lohkon neljänneksi

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon viimeisessä kamppailussa, Kanada ja Yhdysvallat taistelevat lohkovoitosta.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsi nostamassa Leijonien jännitystä – Venäjä koki takaiskun

Ennen Ruotsi–Venäjä-ottelua Ruotsi vaikutti Suomen todennäköisimmältä vastustajalta jääkiekon MM-kisojen puolivälieriin. Ruotsi on kuitenkin laittamassa peliä jännäksi.

Jääkiekkoseuranta

Mitä jos Leijonat saa vastaansa Ruotsin? Ville Niemiseltä tulinen vastaus

Suomen todennäköisin vastustaja jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä on Ruotsi. C Moren asiantuntija Ville Nieminen korostaa, että Tre Kronor ei olisi toivottu vastustaja.

Jääkiekkoseuranta

Slovakian konkarihyökkääjä iski hokkarit naulaan komealla tyylillä – jäätävä viimeistely rankkarikisassa

Slovakia päätti MM-kotikisat 2-1 -voittoon Tanskasta voittolaukauskisan jälkeen. Slovakian 39-vuotias laitahyökkääjä Ladislav Nagy pelasi samalla uransa viimeisen ottelun.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon suurin kilpakumppani katsomoon huippuottelussa – NHL-supertähti nousee takaisin kokoonpanoon

Yhdysvaltojen superlupaus Jack Hughes ei pelaa alkulohkon päätöspelissä Kanadaa vastaan. TSN:n Darren Dreger twiittasi, että Hughes on katsomossa ja NHL-supertähti Johnny Gaudreau nousee takaisin kokoonpanoon.

Jääkiekkoseuranta

Karri Kivi suitsutti Leijonien isoa muutosta – "Radikaalia"

C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Ville Nieminen jakoivat jääkiekon MM-kisojen Saksa-ottelussa suitsutusta Suomen toiminnalle ylivoimalla.

Jääkiekkoseuranta

Slovakialaisyleisö kunnioitti traagisesti menehtynyttä kiekkolegendaa – Pavol Demitra -huudot raikasivat hallissa

Slovakian ja Tanskan välisessä MM-kamppailussa nähtiin upea hetki, kun kotiyleisö kunnioitti maan edesmennyttä kiekkolegendaa Pavol Demitraa.

Jääkiekkoseuranta

Yksi erityinen seikka Kaapo Kakon pelaamisessa herättää kummastusta – "Ihmeellinen kyky"

Kaapo Kakko oli jälleen yksi Leijonien pirteimmistä pelaajista, kun Suomi koki ikävän 2-4-tappion Saksalle. Kakon yksi erityinen ominaisuus ihmetyttää C Moren jääkiekkoasiantuntijaa Ville Niemistä.

Jääkiekkoseuranta

Kaukalon kuningas näytti Leijonat-ottelussa kahdet kasvonsa – "Ei kiinnosta yhtään"

NHL-tähti Leon Draisaitl toimi kaukalon kuninkaana, kun Saksa päihitti Suomen jääkiekon MM-kisoissa maalein 4–2. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu kuitenkin muistutti hyökkääjän näyttäneen ottelussa kaksia kasvojaan.

Jääkiekkoseuranta

Tunteet kuumenivat totaalisesti Tsekin ja Sveitsin välillä – näe kohahduttavat tilanteet tuomarin silmin

Tsekki voitti Sveitsin 5-4, jääkiekon MM-kisojen maalirikkaassa alkulohkon kamppailussa. Ottelussa nähtiin useiden maalien lisäksi myös törkeitä taklauksia ja tunteiden kuumenemisia.

Jääkiekkoseuranta

Tuomarikamera taltioi Kaapo Kakon häikäisevät harhautukset paraatipaikalta – näitä kikkoja kelpaa ihastella

Kaapo Kakko esiintyi jälleen pirteästi MM-kaukalossa, vaikka taitava nuorukainen jäikin Saksaa vastaan ilman tehopisteitä. 18-vuotiaan kiekkovirtuoosin komeat harhautukset tallentuivat tuomarin kypäräkameralle.

Jääkiekkoseuranta

Toni Söderholm jätti näyttämättä Suomelle pitkää nenää – päävalmentajan pyynnön toteuttaminen ratkaisi voiton Leijonista

Suomalaisvalmentaja Toni Söderholmilla oli kaikki oikeus hieman maiskutella Leijonien kaatamista MM-kisoissa, mutta siihen Söderholm ei lähtenyt. Yhtä kaikki, Saksa antoi Söderholmin johdolla ison näytteen siitä, mihin joukkue pystyy.

Jääkiekkoseuranta

Saksa kukisti Leijonat Suomen omilla aseilla – "Tämä oli tyypillinen altavastaajan voitto"

Saksa pilasi Leijonien haaveet lohkovoitosta, kun se kukisti Suomen 4-2-lukemin jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen päätösottelussa tiistaina. C Moren asiantuntijoiden Karri Kiven ja Ville Niemisen mukaan Saksa syötti Leijonille omaa lääkettään.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen: Suomi nieli omaa lääkettään Saksalta – "Leijonien asetelma puolivälierään todella herkullinen"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen perkaa lyhyesti Saksan 4-2 voiton Suomesta, ja suuntaa katseen jo Leijonien puolivälieräotteluun.

Jääkiekkoseuranta

Leijonia odottaa puolivälierissä kivikova haaste – näin Suomen seuraava vastustaja ratkeaa

Leijonat sijoittui omassa MM-lohkossaan toiseksi. Puolivälierissä Suomi saa vastaansa B-lohkon kolmanneksi sijoittuneen joukkueen, joka on joko Tshekki, Venäjä tai Ruotsi. Puolivälierävastustaja ratkeaa vasta illan Venäjän ja Ruotsin keskinäisen ottelun jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

NHL-supertähti kuritti Leijonia – näihin maaleihin Suomen lohkovoitto mureni

Suomen jääkiekkomaajoukkue kärsi 2-4 tappion alkulohkon päätösottelussa Saksaa vastaan. Se merkitsi sitä, että Leijonat on lohkonsa kakkonen.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Leijonille kunnon kurinpalautus – onneksi nyt

Eihän se näin pitänyt mennä. Leijonien piti näyttää joukkuepelaamisensa mahti Saksaa vastaan ja ottaa lohkovoitto.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien maalitykistä paistaa turhautuminen – Kaapo Kakko, ärsyttääkö tehottomuus?

Kaapo Kakko pelasi jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheen kolme viimeistä ottelua tehoitta.

Jääkiekkoseuranta

Leijonille puolivälierään kolme vaihtoehtoa – Tshekki kaatoi Sveitsin dramaattisten vaiheiden jälkeen

Tshekki ja Sveitsi kohtasivat tiistaina alkulohkon päätöspelissään. Sveitsi tarvitsi ottelusta kolmen pisteen voiton, jotta se voisi nousta neljänneltä tilalta.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Leijonien lohkovoitto mureni – Saksan NHL-supertähti rankaisi Suomea tylysti

Leijonat kohtasi alkulohkon päätöspelissään Saksan. Saksa otti 4-2 voiton ja vei Suomen mahdollisuudet lohkovoittoon.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Juho Lammikko mukaan, Kevin Lankiselle luottoa – tässä Leijonien kokoonpano kutkuttavaan Saksa-otteluun

Kevin Lankinen torjuu Leijonien maalilla jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheen päätösottelussa Saksaa vastaan. Juho Lammikko palaa vahvistamaan Suomen sentteriosastoa.

Jääkiekkoseuranta

Kalpeneeko "Mörkö" Anttilakin tälle järkäleelle? Saksan jätti on pelottava ilmestys – "Ei kannata alkaa painimaan"

Saksan puolustaja Denis Reul on melkoinen ilmestys, kun hän tulee lähietäisyydelle. Kun järkäle pelkästään kävelee ohi, selkäpiitä karmii ajatus siitä, että hyppäisi hänen kanssaan kaukaloon tappelemaan kiekosta.

Jääkiekkoseuranta

Tekeekö Leijonat hurjan tempun? Tiistai on täynnä jättipanoksia – näin Suomen puolivälierävastus selviää

Leijonat taistelee tiistaina upeasta saavutuksesta, sillä se voi napata nimiinsä lohkovoiton. Mitä panoksia tiistai sisältää, kun alkulohkot tulevat päätökseen?

Jääkiekkoseuranta

Iso-Britannia nousi kuilun partaalta parrasvaloihin – nämä osumat mahdollistivat suuren sensaation

Iso-Britannia järjesti yhden kevään MM-kisojen suurimmista yllätyksistä, kun se varmisti säilymisensä A-sarjassa kukistamalla Ranskan jatkoajalla 4-3-lukemin.

Jääkiekkoseuranta

Kanada tyrmäävänä maanantain MM-ottelussa – nouseeko vielä Leijonien ohi lohkovoittoon?

Kanada ei antanut mitään palaa Tanskalle jääkiekon MM-kisojen maanantain iltaottelussa. Kanada oli tylysti parempi lukemin 5-0.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

MM-sankarilta vedettiin housut kinttuihin! Britit juhlivat kuin mestaruutta – MTV Urheilu euforisten juhlien keskellä

Suuri massa Iso-Britannian kannattajia saapui Steel Arenan pukuhuoneen viereen juhlimaan yhdessä maajoukkueensa kanssa säilymistä A-sarjassa.

Jääkiekkoseuranta

"Tästä tulee selkäsauna" – Kanadan NHL-tähdet löivät karusellin pyörimään MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisoissa A-lohkon ykköspaikasta vielä taisteleva Kanada on pistänyt hyrskynmyrskyn maanantain iltaottelussa Tanskaa vastaan. Kanadan NHL-nimet nakuttelivat kolme maalia alle kymmeneen minuuttiin.

Jääkiekkoseuranta

Tuomari oli jäädä täysin ruotsalaispelaajan jyrän alle, kuittasi vaaratilanteen napakasti – "Pää ylös!"

Erotuomareiden on oltava jatkuvasti pelin keskiössä. Välillä tuomarit voivat joutua kuitenkin liian keskelle ottelutapahtumia. Erotuomarin kypäräkamera tallensi kiperän tilanteen nauhalle Ruotsin ja Latvian välisen ottelun tiimellyksessä.

Jääkiekkoseuranta

"Hänellä ei ole helppo työ" – HIFK-ikoni Toni Söderholmilla kova urakka vakuuttaa saksalaiset

Toni Söderholmin urakka Saksan päävalmentajana ei ole helppo. Odotukset saksalaisilla ovat kovat suomalaisen edeltäjä Marco Sturmin luotsattua joukkueen olympiahopealle reilu vuosi sitten.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko painoi päänsä piiloon pelin jälkeen – "Ajattelin ettei ole kiinnostusta"

Kaapo Kakko ei päässyt ennakolta heikompia Iso-Britanniaa ja Ranskaa vastaan tehopisteille. Hän myöntää, että pelin aikana pieni väkinäisyys saattaa hiipiä tekemiseen.

Jääkiekkoseuranta

Hah, mitä ihmettä! MM-kisojen sensaatiojoukkueelta kaikkien aikojen ironisin voittohuuto – "Olemme paskoja ja tiedämme sen"

Iso-Britannia järjesteli jääkiekon MM-kisoissa jymypaukun, kun se kaatoi Ranskan maanantain iltapäiväottelussa. Tämä tiesi sitä, että Iso-Britannia jatkaa MM-kisojen korkeimmalla tasolla, kun taas Ranska tippuu B-sarjaan.

Jääkiekkoseuranta

Viime vuodet Sveitsissä kiekkoillut Leijonahyökkääjä paljastaa – "On mietinnässä ollut, että olisi kiva pelata vielä Ilveksessä"

28-vuotias Toni Rajala on yksi Suomen joukkueen ensikertalaisista MM-tasolla. Laitahyökkääjä kertoo C Moren Leijonan iholla -juttusarjassa tunnelmistaan hyvin alkaneista kisoista.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsi selvisi kammottavasta töppäyksestään – Latvian jatkohaaveet murenivat lopullisesti huiman taistelun päätteeksi

Ruotsi varmisti jatkopaikkansa jääkiekon MM-kisoissa, kun se voitti Latvian tiukan taistelun päätteeksi 5-4-lukemin.

Jääkiekkoseuranta

Jymypaukku! Iso-Britannia järjesteli MM-kisojen jättiyllätyksen – Ranska tippuu!

Iso-Britannia on voittanut Ranskan MM-kisojen maanantain iltapäiväottelussa. Tämä tietää sitä, että britit säilyttävät paikan korkeimmalla tasolla, kun taas Ranska tippuu B-sarjaan!

Jääkiekkoseuranta

Mitä tunarointia! Ruotsalaispuolustus sähläsi kiekon omaan maaliin – Latvia härnää Ruotsia

Ruotsalaiskaksikko Mattias Ekholm ja Loui Eriksson hölmöili toden teolla Ruotsin ja Latvian välisen ottelun päätöserässä.

Jääkiekkoseuranta

Ohhoh! MM-kisoissa viritellään hurjaa draamaa – eksoottinen kiekkomaa ehti jo valahtaa epätoivon partaalle

Jääkiekon kevään MM-kisoissa Ranska ja Iso-Britannia ratkaisevat sarjapaikan kohtalon maanantain iltapäiväottelussa. Ranska takertui jo tiukasti jatkopaikkaan kiinni, mutta Iso-Britannia lähti virittelemään dramaattista käännettä.

Jääkiekkoseuranta

No nyt näyttää pahalta! Iso-Britannian MM-taival päättymässä tylyllä tavalla

Tämän kevään jääkiekon MM-kisoissa Iso-Britannia on taapertanut melkoisella tavalla. Täksi vuodeksi A-tasolle nousseen maan taival on päättymässä myös tylyllä tavalla.

Jääkiekkoseuranta

Ranteet lukkoon! Ruotsin nuori tähti täräytti näyttävän täysosuman

B-lohkon jatkopaikoista taistelevien Ruotsin ja Latvian välinen ottelu käynnistyi Ruotsin komennossa.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko on hurmannut koko MM-kisakansan, hämmästelee nyt myös itse taitavia temppujaan – "En tiedä, mitä tapahtui"

Kaapo Kakko on noussut jääkiekon MM-kisoissa lopullisesti suuren yleisön tietoisuuteen upeilla ja viihdyttävillä peliotteillaan. 18-vuotias suomalaishyökkääjä on osoittanut pärjäävänsä kansainvälisellä huipulla paremmin kuin hyvin.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien kapteeni Marko Anttila ylpeänä vastuuroolistaan – "Yritän olla oma itseni, se varmaan toimii parhaiten"

Yli kaksimetrinen laitahyökkääjä Marko Anttila toimii Suomen kapteenina kevään MM-kisoissa. Mies kertoo C Moren Leijonan iholla -juttusarjassa ajatuksiaan kyseisestä roolista sekä sen tuomasta vastuusta.

Jääkiekkoseuranta

"Tämä menee Kaapo Kakolle" – Leijonilta sisäpiiripaljastuksia toisistaan

Leijonien Petteri Lindbohm ja Joel Kiviranta paljastavat, kuka maajoukkueesta on äänekkäin kopissa, kuka ihailluin ulkonäöltään ja kuka kovin saunoja.

Jääkiekkoseuranta

Hulvaton video! NHL-tähti pääsi MM-areenalla Zambonin puikkoihin – "Saisit potkut"

Ruotsin tähtipelaaja Gabriel Landeskog löysi MM-kisojen lomassa erikoisempaa tekemistä, sillä NHL:ssä Mikko Rantasen ketjukaverina pelaava laituri kävi ajamassa ensimmäistä kertaa Zambonilla. Riemu oli käsinkosketeltavaa.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Iso-Britannian maalivahti joutunut ilman sateenvarjoa kiekkokuuron keskelle MM-turnauksessa: "Tämä on ollut hauskaa"

Pienempien maiden maalivahdit ovat saaneet huhkia kunnolla MM-kisoissa. Heistä työllistetyin on ollut nousijajoukkue Iso-Britannian maalivahti Ben Bown.

Jääkiekkoseuranta

Juho Lammikko palasi Leijonien ketjuihin – "Tuollaisista vammoista ei kukaan voi tietää"

USA-ottelussa viikko sitten loukkaantunut Juho Lammikko palasi tänään harjoituksissa Leijonien ketjuihin. Se, onko Lammikko huomennakin mukana Saksa-pelissä, on edelleen epävarmaa.


Jääkiekkoseuranta

Leijonien ketjukoostumuksissa myllerrystä – maanantaiharjoitukset enteilevät Juho Lammikon paluuta

Loukkaantumisesta kärsinyt Juho Lammikko oli mukana ketjukoostumuksessa Leijonien välipäivän harjoituksissa maanantaina.

Jääkiekkoseuranta

Katso hupaisa tilanne pelin sykkeestä– tästä selviää, miksi tuomarit näpelöivät maalivahtien juomapulloja MM-kisoissa

Maalivahdit saavat pitää MM-kisoissa juomapulloa irrallaan maalin katolla, mutta täysin kurittomasti hekään eivät saa käyttäytyä. Erotuomari Max Sidorenko kävi ripittämässä Itävallan maalivahtia Lukas Herzogia.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien rohkealle päätökselle suitsutusta – "Joukkue ei ole enää tuntematon vuoden päästä"

Jääkiekon MM-kilpailujen puolivälierät lähestyvät. Rutiiniottelut Britanniaa ja Ranskaa vastaan toivat Leijonille kuusi pistettä ja näin joukkue on varmistanut vähintään lohkon toisen sijan.

Jääkiekkoseuranta

MM-studiossa kuvailtiin tunnetilaa maailmanmestaruuden hetkellä – Tero Lehterältä ytimekäs vastaus: "Orgastista"

Katsojat kyselivät C Moren MM-jääkiekkostudiossa sunnuntaina Karri Kiven ja Tero Lehterän valmennusfilosofioita sekä sitä, miltä tuntuu voittaa maailmanmestaruus.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalosen pannun höyryäminen median edessä nostattaa keskustelua: "Kuin omia lapsia kritisoisi"

Karri Kivi ja Tero Lehterä tietävät itse ammattivalmentajina, millaista on hypätä haastatteluun heti intensiivisen ottelun jälkeen. C Moren MM-studion asiantuntijat keskustelivat Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mediakäyttäytymisestä.

Jääkiekkoseuranta

"Taivaat repeävät, aivan jumalainen temppu!" – miten Kaapo Kakosta kasvoi kylmäverinen Leijonat-ratkaisija?

18-vuotias Kaapo Kakko on tehnyt MM-kisoissa kuuteen otteluun huimat tehot 6+1 ja nostattanut suoranaisen Kaapo-manian. Miten tulevan kesän NHL-kärkivaraus oikein ponnisti Liigasta Leijonien luottopelaajaksi?

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jaloselta tukistusta Leijonien ratkaisuosastolle – "Huolimatonta, heikoin osa-alue"

Leijonien maalinteko ja etenkin ylivoimapeli tökki Ranskaa vastaan. Voitto irtosi helpohkosti lukemin 3-0.

Jääkiekkoseuranta

Menikö tämä Leijonat-pakin tyrmäävä taklaus ohi? Aleksandr Ovetshkinin vastapallo silti omaa luokkaansa

Puolustaja Petteri Lindbohm näytti taklaamisen mallia, kun Leijonat kaatoi Ranskan 3-0 jääkiekon MM-kisoissa sunnuntaina.

Jääkiekkoseuranta

Tässä tilanteessa tiivistyi Leijonien MM-joukkueen yhtenäisyys – "Tuo on sitä epäitsekkyyttä"

Puolustaja Niko Mikkolan ensimmäinen maali Leijona-paidassa syntyi vaiheiden jälkeen, jotka näyttäytyivät C Moren asiantuntijalle Tuomo Ruudulle hyvänä esimerkkinä joukkueen yhtenäisyydestä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonavahti Kevin Lankisen eleettömät otteet sytyttävät: "Kylmäpäistä, huikeeta"

Leijonien maalivahti Kevin Lankinen piti hienosti nollan Ranskaa vastaan MM-kisojen A-lohkon ottelussa. Se toi valinnan myös ottelun sytyttäjäksi.

Jääkiekkoseuranta

Veli-Matti Savinainen ei murehdi nollaa näyttävää maalisarakettaan: "Kaikilla on hauskaa – se on riittävä palkinto"

Leijonat otti sunnuntaina MM-turnauksen viidennen voittonsa ja varmisti vähintään lohkonsa kakkossijan. Veli-Matti Savinainen pitää suoritusta osoituksena Suomen suuresta vahvuudesta. Oman maalitilin avaamattomuus ei juurikaan paina.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pelissä tuomittiin harvinainen jäähy – tunnistatko tämän käsimerkin?

Jääkiekon MM-kisojen ottelussa Suomen ja Ranskan välillä nähtiin tuomio, jonka erotuomari julisti lyömällä nyrkit rinnan edessä yhteen. Tiedätkö, mikä rangaistus on kyseessä?

Jääkiekkoseuranta

Toni Söderholm virnuili viekkaasti Leijonien murtamisen aseista – Jukka Jaloselta samaan aiheeseen tyly murahdus

Leijonat kohtaa MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa Saksan. Panokset ovat kovat, Leijonat ottaa voitolla lohkovoiton, mutta Saksa on valmis laittamaan suomalaisen päävalmentajansa Toni Söderholmin johdolla täydellä höngällä hanttiin.

Jääkiekkoseuranta

Seuraavaksi NHL! Isä kouli Leijonien luottopuolustajaa: "Jos Porissa joku sanoo, ei tarvitse heti alahuulen väpättää"

Sensaatiomaisen Liiga-kauden pelanneen Oliwer Kasken Olli-isä luottaa poikansa omaksuvan NHL-tason. Kahdeksan vuotta sitten he olivat isä-poika-reissulla näkemässä maailmaa Texasin Dallasissa.

Jääkiekkoseuranta

Näin Leijonat varmistaa MM-kisojen lohkovoiton – jopa tappio saattaa riittää

3-0-rutiinivoitto Ranskasta varmisti sen, että Leijonat on vähintään toinen jääkiekon MM-kisojen A-alkulohkossa, mutta lohkovoittokin on todennäköinen. Miten se varmistuisi tiistain Saksa-ottelussa?

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Pornokaupasta kirkkoon, kielletty kisaromanssi? Huippupomo hölmöilee kaikessa rauhassa Leijonien kisapaikalla

Pornokauppa, pommiuhkaus, vakava sairauskohtaus. Videotoimittajana jääkiekon MM-kisoista raportoiva Aleksis Ärje on nähnyt vajaassa kahdessa viikossa paljon, ja pohtii mistä puolta Suomea kiinnostavissa karnevaaleissa on kyse.

Jääkiekkoseuranta

"Kaapo on kiva poika, sinäkin olet mukava" – Kakon ja ranskalaispelaajan riidan rauhoittelu tallentui tuomarin kameraan

Ranskalaispelaajat pyrkivät ärsyttämään Leijonien 18-vuotiasta huippulupausta Kaapo Kakkoa jääkiekon MM-kisojen kohtaamisessa, mutta laihoin tuloksin. Tilanteista pari tallentui ottelun erotuomarin kypäräkameraan.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Putoajat ratkaistaan molemmissa lohkoissa

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan maanantaina molemmissa lohkoissa säilymisestä ylimmällä sarjatasolla.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: "Näytti helvetin hyvältä" – Jukka Jalosen yksinkertainen lausunto unisesta ottelusta kertoo täydellisesti, mistä on kyse

19. toukokuuta 2019 ei jää ikonisena muistona suomalaisen jääkiekon historiaan. Kiekkoilta, joka päättyi 3-0-voittoon Ranskasta kertoo kuitenkin täydellisesti sen, mistä tämän kevään Leijonissa on kyse.

Jääkiekkoseuranta

Onko tässä Leijonien suurin onnistuja tällä hetkellä? Kevin Lankinen myhäili hienosta MM-saavutuksestaan: "Kova juttu"

Leijonien maalilla Kevin Lankinen nappasi MM-uransa ensimmäisen nollapelin, kun hän pysäytti kaikki 21 kohti tullutta laukausta sunnuntain Ranska-ottelussa. Leijonat oli lopulta parempi lukemin 3-0.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen: Tulee mieleen Suomen MM-kulta 2011 ja maailmancup 2004 – "Leijonat on nyt samassa kurssissa"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ylistää Leijonien kurinalaista pelitapaa Slovakian MM-kisoissa. Nyt sen sai tuta Ranska, jonka Leijonat kaatoi maalein 3-0.

Jääkiekkoseuranta

Huomasitko? Venäjän Jevgeni Malkin yritti ovelaa temppua Sveitsiä vastaan

Venäjän Jevgeni Malkin yritti mielenkiintoista temppua Sveitsiä vastaan B-lohkon ottelussa jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat ansaitsi jo yhden tärkeän elementin puolivälieriin – Jukka Jalonen: "Saadaan pieni kilpailuetu"

Leijonat otti vahvan ja suoranaisen rutiinisuorituksen kautta kolme pistettä sunnuntaina, kun Ranska jäi jalkoihin lukemin 3-0. Voiton myötä Leijonat on varmasti A-lohkossa toinen. Se taas tuo yhden elementin puolivälieriin.

Jääkiekkoseuranta

Venäjän Nikita-kaksikko jälleen vastustajan kannalta tuhoisa – Kutsherov nousi MM-kisojen pistepörssin kärkeen

Venäjä jatkoi voittojen tiellä jääkiekon MM-kisoissa, kun se kukisti Sveitsin 3-0-lukemin B-lohkon ottelussa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat etenevät kohti lohkovoittoa! Kevin Lankinen nollasi Ranskan vähämaalisessa ottelussa

Leijonat jatkoi voittojen tielle jääkiekon MM-kisojen vähämaalisessa ottelussa Ranskaa vastaan. Suomen hallinnasta huolimatta vastustaja taipui vain 3-0-lukemin.

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisat 2019: Ranska 0-3 Suomi

Ottelu on päättynyt Suomen voittoon. Kevin Lankinen piti nollapelin! Tiistaina Suomi kohtaa Saksan 21.5.2019 klo 13:15 kiekko tippuu jäähän

Jääkiekkoseuranta

Leijonien maalivahti vaihtuu taas, hyökkäyksen kaivattu vahvistus vielä sivussa – kokoonpano Ranska-otteluun

Leijonat pelaa jääkiekon MM-kisojen kuudennen alkusarjaottelunsa Ranskaa vastaan sunnuntaina. Suomen maalia vartioi Kevin Lankinen. Juho Lammikko on edelleen sivussa.

Jääkiekkoseuranta

"Täysin sovittu kuvio" – Kaapo Kakolle maalin MM-kisoissa tuottanut kikka oli selvästi mennyt Ranskan tiedustelulta ohi

Leijonat käytti MM-kisojen Ranska-ottelussa aloituskikkaa, josta Kaapo Kakko viimeisteli yhden maaleistaan turnauksen aiemmassa ottelussaan Slovakiaa vastaan. Lähellä oli, että myös Ranska olisi yllätetty samalla tempulla.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko menetti läheiseksi tulleen kämppäkaverin – Leijonissa vietettiin pelipäivänä haikeita jäähyväisiä

Ensimmäisissä MM-kisoissaan pelanneen Eetu Luostarisen urakka Kosicessa päättyi sunnuntaina, kun KalPan hyökkääjä lähetettiin haikeissa tunnelmissa Leijonista kotimaahan loukkaantumisen vuoksi.

Jääkiekkoseuranta

Tshekki järjesti karmeat murskajaiset MM-kisoissa – erotuomari otti pahasti osumaa

Tshekki murjoi Itävallan pahasti jäänrakoon, kun se otti 8-0-voiton B-lohkossa jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien asetelmat täsmentyivät jälleen – Saksa hyytyi USA:n käsittelyssä

Hyvin ottelun aloittanut Saksa ei pysynyt Yhdysvaltojen kyydissä, vaan taipui 1-3-tappioon jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelussa. Amerikkalaiset nousivat ainakin toistaiseksi lohkon kärkipaikalle.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien uudella sentterillä hyvä pelikäsitys, mutta kysymysmerkkejäkin löytyy – "Prototyyppi yhden ajan espoolaisista pelaajista"

Loukkaantumisten myötä Leijonien kokoonpanossa keskushyökkääjän paikalle illan Ranska-ottelussa siirtyvä Jere Sallinen omaa hyvän pelikäsityksen, mutta C Moren asiantuntijoilla Tero Lehterälle ja Karri Kivelle hänen luistelunsa muodostaa kysymysmerkin.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla yksi merkittävä huolenaihe? Karri Kivi suorana: "Harvoin on noin näkymätön"

Leijonat on kokenut tähän mennessä jääkiekon MM-kisoissa vain yhden tappion. Sekin tuli jatkoajalla, Yhdysvalloille. Vaikka Suomi on napsinut pisteitä kovaan tahtiin, on Leijonien riveissä myös pieniä huolenaiheita.

Jääkiekkoseuranta

Veikeä hetki: Venäjän NHL-nimet ovat suuria tähtiä myös MM-tuomarien silmissä – "Hei, herra Malkin!"

NHL-tähdet herättävät kunnioitusta ainakin joidenkin erotuomarien silmissä jääkiekon MM-kisoissa.

Jääkiekkoseuranta

"Käyt alasti suihkussa, niin joku katsoo ihan varmasti" – Leijonien hotellihuoneesta paljastui todella outo seikka

Leijonien pelaajat asuvat Kosicessa kahden hengen hotellihuoneissa. Harri Pesonen ja Miika Koivisto luottavat yhteiselossaan huumoriin ja hyviin unenlahjoihin.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat joutui pakon alla erikoisjärjestelyn pariin – onko tilanne tukala? Tuomo Ruutu avaa

C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu arvioi illan Ranska-ottelua. Entinen NHL-hyökkääjä ei ole huolissaan, vaikka Suomella uhkaa loppua sentterit kesken.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla vastassa SM-liigasta sensaatiomaisesti NHL:ään noussut ranskalainen – Sami Kapasen kova koulu hioi timantin

Jos Ranskan Alexandre Texier tekee tänään Suomea vastaan maalin MM-kisoissa, osa-ansio menee suomalaiselle jääkiekolle. Texier kasvoi rakettimaisesti ratkaisupelaajaksi jopa NHL:ään Sami Kapasen suojissa.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Ranska yllättää: SM-liigasta tuttu suomalaisvahti pelaa Leijonia vastaan – "Herättää tunteita"

Ranskan ja Suomen kansalainen Sebastian Ylönen paljastaa MTV Urheilulle pelaavansa illan Leijonat-ottelussa. Ylönen on pelannut Slovakian MM-kisoissa aiemmin yhden ottelun.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien nälkä kasvaa, varmistunut puolivälieräpaikka ei riitä – "Haluamme olla kahden joukossa"

Leijonilla on puolivälieräpaikka jo plakkarissa, mutta se ei joukkueelle riitä. Tämän illan Ranska- ja tiistain Saksa-pelistä halutaan pisteet ja hyvä vauhti pudotuspeleihin.

Jääkiekkoseuranta

Näin karjuu Leijona! Kaapo Kakko ja kumppanit joutuivat MM-kisoissa erikoisen haasteen eteen: "Tämä video tarvitsee Mörkö-Markoa"

Leijonat pääsi MM-kisoissa uudenlaisten haasteen eteen, kun pelaajia pyydettiin imitoimaan Suomen maajoukkueen nimikkoeläintä..

Jääkiekkoseuranta

Patrick Kane huomioi MM-kisoissa tanssineen faninsa – NHL-tähden antama palkinto oli pettymys nuorelle pojalle

MM-kisoissa Yhdysvaltojen ja Tanskan välisen ottelun alkulämmittelyissä nähtiin hauska tilanne, kun pieni fani tahtoi kiinnittää NHL-tähti Patrick Kanen huomion. Tempaus onnistui, mutta tulos ei ollut täysin toivottu.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien illan vastustajalla Ranskalla suomalaisyntyinen maalivahti – tavoittelee pelipaikkaa Suomesta tai Ruotsista

Jääkiekon MM-turnauksessa tänään Kosicessa Suomen kohtaavan Ranskan joukkueessa on monta pelaajaa, jotka ovat kiekkoilleet vastustajan kotimaassa. Ranskan maalivahti Sebastian Ylönen keräsi toissa sarjakaudella kokemusta Suomen kaukaloista.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsin tähtivahti Henrik Lundqvistilla erikoinen ongelma juomisen kanssa: "Se melkein sattuu mahaan"

Ruotsin MM-kisojen supertähti Henrik Lundqvist paljasti Sportbladetille huomanneensa yhden merkittävän eron arvokisojen ja NHL:n välillä.

Jääkiekkoseuranta

Venäläiset vierittivät vastuun jyrätylle latvialaispelaajalle – "En olisi saanut tuota rangaistusta NHL:ssä"

Venäläistähti Nikita Zadorov ei sulattanut jääkiekon MM-kisojen Latvia-ottelussa lauantaina saamaansa tuomiota.

Jääkiekkoseuranta

NHL-tähden raju taklaus latvialaispelaajan päähän sai venäläiset puolustuskannalle: "En ole likainen pelaaja"

Venäjän Dimitri Orlov selvisi MM-kisojen ottelussa Latviaa vastaan ilman jäähyä, vaikka hän taklasi Oskars Batnaa päähän. Venäläiset puolustelivat tekoa.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisojen ruotsalaistähdestä tehtiin jo kuninkaallinen – "Hän ei ole naimisissa Kate Middletonin kanssa"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tituleerasi MM-kisoissa jo 13 pistettä tehnyttä William Nylanderia prinssiksi.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Leijonilla paljon pelissä – kostetaanko Pariisin karvaat muistot?

Jääkiekon MM-kisojen alkulohkonsa voitosta pelaava Suomi kohtaa kuudennessa ottelussaan Ranskan, joka on tappioistaan huolimatta onnistunut kiusaamaan useampaa vastustajaansa matkan varrella.

Jääkiekkoseuranta

Nyt suomalaiset riehaantuivat! Kosicessa saa olutta lähes ilmaiseksi: "Tänne kannattaisi muuttaa"

Slovakian MM-kisoissa paikalla olevat suomalaiskannattajat kertovat, että ovat halvimmillaan saaneet ison oluttuopin 80 sentin hintaan. Kalleimmillaan oluen hinta on ollut neljä euroa.

Jääkiekkoseuranta

Iso-Britannian MM-saldo surullisissa lukemissa – sarjapaikka voi karata käsistä Leijonien takia

Jääkiekon kevään MM-kisoissa on nähty loppupeleissä varsin suuria tasoeroja. A-lohkossa sarjanousija Iso-Britannia on ollut helisemässä, eikä kurimus loppunut myöskään lauantaina Slovakiaa vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Tre Kronor sai tehdä hurjasti töitä voiton eteen – MM-kisojen B-lohkossa kaikki auki kärkisijojen suhteen

Kertaalleen tappiolla ollut ja kahdesti johtoasemansa menettänyt Ruotsi joutui hakemaan vaikean kautta voiton Sveitsistä jääkiekon MM-kisoissa Bratislavassa. Tre Kronor voitti ottelun lopulta 4-3.

Jääkiekkoseuranta

Suomalainen NHL-tähti Mikko Rantanen saanut vastailla Kaapo Kakko -uteluihin – väläyttelee hurjaa skenaariota

Jääkiekon kevään MM-kisoissa Leijonien 18-vuotias hyökkääjä Kaapo Kakko on ollut iso puheenaihe. Kakko on nakuttanut jo kuusi maalia. Suomalaislupaus on yksi tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden mielenkiintoisimmista tapauksista. Kakko nimenä on herättänyt mielenkiintoa Pohjois-Amerikassa, mikä on heijastunut myös muun muassa NHL-tähti Mikko Rantasen suuntaan.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Kanadan vihtoma lauantaisauna veti Toni Söderholmin mietteliääksi: "Se tietenkin menee valmentajan piikkiin"

Tappioitta jääkiekon MM-turnauksessa edennyt Saksa koki kovan oppitunnin, kun pelinsä löytänyt Kanada pieksi sen peräti maalein 8-1. Päävalmentaja Toni Söderholm ottaa joukkueen pelokkuuden oman piikkiinsä.

Jääkiekkoseuranta

Suomalainen NHL-tähti Mikko Rantanen lataa suoran mielipiteen MM-kisoista – viittaa Sebastian Ahoon ja Patrik Laineeseen

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjän Mikko Rantasen mielestä jääkiekon MM-kisoissa pelaaminen auttaa pelaajana kehittymistä.

Jääkiekkoseuranta

MM-lohkovoitto Leijonien omissa käsissä – enää ei vaadita edes täyttä pistepottia, mutta lipsahduksiin ei juuri ole varaa

Suomelle riittää jäljellä olevista jääkiekon MM-kisojen kahdesta ottelustaan viisi pistettä lohkovoittoon, mutta lipsahduksiin ei Leijonilla Ranskaa ja Saksaa vastaan ole edelleenkään varaa.

Jääkiekkoseuranta

Vapise… Kaapo Kakko?! NHL-huippuhyökkääjä täräytti häkellyttävän osuman MM-kisoissa

Leijonien 18-vuotias superlupaus Kaapo Kakko on värkännyt tähän mennessä jääkiekon kevään MM-kisojen komeimmat maalit. Nyt Kakko sai haastajan, sillä Kanadan NHL-huippuhyökkääjä Anthony Mantha vetäisi kikkakirjasta melkoisen osuman.

Jääkiekkoseuranta

Värikäs suomalaisryhmä herättää valtavaa huomiota MM-kisoissa: "Tämä on kunnianosoitus"

Jääkiekon MM-kisoihin Kosiceen on saapunut suurta huomiota herättävä suomalaisryhmä. He ovat pukeutuneet Maikkarin entistä Hockey Night -ohjelmaa mukaillen oransseihin takkeihin.

Jääkiekkoseuranta

Jestas! Toni Söderholmin Saksalle kylmää kyytiä MM-kisoissa – Kanada takoi taululle karmivat lukemat

Tähän mennessä MM-kisoissa voitosta voittoon edennyt Saksa sai melkoisen oppitunnin lauantaina Kanadan toimesta. Iltapäiväottelussa Kanada oli parempi peräti lukemin 8-1.

Jääkiekkoseuranta

Aivan toista kuin Leijonia vastaan! Kanadan NHL-tähti hirmuliekeissä – Toni Söderholmin Saksa ottaa lukua

MM-kisojen alkuvaiheilla syväunessa ollut Kanada on osoittanut heräilemisen merkkejä. Lauantain päiväottelussa Saksaa vastaan NHL-tähti Mark Stone on heiluttanut tahtipuikkoa.

Jääkiekkoseuranta

Venäjän NHL-tähdeltä udeltiin krapulassa pelaamisesta – "Menen ravintolaan joka ilta ja juon 160 litraa"

Venäjän joukkue voi jälleen hyvillä mielin mennä viettämään iltaa hotellinsa ravintolaan, kun Latvia kaatui jääkiekon MM-kisoissa 3-1. NHL-tähti Jevgeni Kuznetsov heitti vastauksensa vitsiksi toimittajien udeltua häneltä joukkueen kosteasta illanvietosta.

Jääkiekkoseuranta

Mikael Granlundista otettu mallia? Latvian hyökkääjä yritti huimaa temppua MM-kisoissa

Latvian hyökkääjä Miks Indrasis yritti ovelaa temppua Venäjää vastaan jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Venäläispuolustajan raju taklaus kuohutti MM-kisoissa – näin hän kommentoi vaarallista niittiään

Venäjän puolustaja Nikita Zadorov taklasi rajusti Latvian hyökkääjää Rihards Bukartsia jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko jättänyt täysin varjoon – "NHL-haastaja" Jack Hughes pääsi nyt hymyilemään, yhden syyn takia

Jääkiekon kevään MM-kisoissa yksi iso vertailu on kohdistunut Suomen superlupaukseen Kaapo Kakkoon sekä toiseen nuoreen tähteen, Yhdysvaltojen Jack Hughesiin. Tähän mennessä Kakko on vienyt keskinäistä taistelua mennen tullen. Nyt Hughes pääsi vihdoin ja viimein hieman esille

Jääkiekkoseuranta

"Jätetäänkö homma tähän?" – NHL:ään lähtevän Oliwer Kasken isä esitti vaikealla hetkellä ratkaisevan kysymyksen

Sensaatiomaisen Liiga-kauden pelanneen Oliwer Kasken polku Leijonien MM-puolustajaksi ei ole ollut helppo. Olli-isä esitti vaikealla hetkellä ratkaisevan kysymyksen.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-pakki ei tiennyt, että MM-puolivälieräpaikka on jo taskussa – "En ole jaksanut miettiä"

Leijonien paikka MM-kisojen puolivälierissä on jo varma ennen kahta viimeistä peliä. Lohkovoitto on puolestaan omissa käsissä, voitot Ranskasta ja Saksasta veisivät Suomen ykkösenä jatkoon.

Jääkiekkoseuranta

Menikö oikein? Venäjä-puolustaja taklasi rumasti päähän – palkittiin ottelun parhaan pelaajana

Venäjän puolustajan Dmitri Orlovin taklaus puhutti Latvia-ottelussa jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Rumat taklaukset puhuttivat MM-kisoissa – Venäjä varmisti jatkopaikkansa

Venäjä jatkoi voittojen tiellä jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa, kun se voitti Latvian 3-1-lukemin. Ottelussa puhutti venäläisten rajut, ja rumat taklaukset.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien jatkopaikka varmistui – Yhdysvallat murskasi täysin Tanskan

Leijonien jatkopaikka jääkiekon MM-kisoissa varmistui, kun Yhdysvallat murskasi Tanskan tylyin 7-1-lukemin.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Ja taas! Venäjä jatkaa törkeällä linjalla – NHL-pakki taklasi rajusti Latvian hyökkääjän sairastuvan puolelle

Venäjän puolustaja Nikita Zadorov taklasi kovaa toisen erän lopussa Latvian hyökkääjää jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien sentteriä kaivataan kipeästi, pelikunto mystisessä verhossa – "En tiedä itsekään"

Juho Lammikko loukkaantui USA-pelin ensimmäisessä erässä, eikä ole pelannut sen jälkeen MM-turnauksessa.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa täydellinen farssi! Venäjän tähti taklasi rumasti päähän – tuomarit päästivät kuin koiran veräjästä

Jääkiekon MM-kisojen Latvia–Venäjä-ottelussa nähtiin farssimainen tilanne, kun tuomaristo päästi venäläistähti Dmitri Orlovin pälkähästä, vaikka hän taklasi Latvian hyökkääjää Oskars Batnaa töykeästi päähän.

Jääkiekkoseuranta

Tässä se on! Kaapo Kakon varjoon jääneelle Jack Hughesille vihdoin avauspiste MM-kisoissa

Jääkiekon NHL:n kesän varaustilaisuuden ykkösnimeksi povattu Jack Hughes on avannut pistetilinsä MM-kisoissa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien jatkopaikka varmistumassa jo nyt! USA nöyryyttää Tanskaa

USA on varmistamassa Leijonien jatkopaikan jääkiekon MM-kisojen puolivälieriin. Tähtilippupaidat johtivat Tanskaa peräti 4-0 avauserän jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Latvia järkytti Venäjää – mitäs sitten tapahtuikaan?

Venäjä johti Latviaa jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa toisessa erässä maalein 2–1.

Jääkiekkoseuranta

Onko sentteriloukkaantumisista kärsivällä Suomella MM-kisoissa syytä huoleen? "Jossain vaiheessa alkaa tuntua nahoissa"

Leijonat sai lauantaina huonoja uutisia, kun Iso-Britanniaa vastaan loukkaantunut Eetu Luostarinen joutui jättämään kisat kesken. Keskushyökkääjäosastolta sivussa on myös Juho Lammikko. C Moren asiantuntijat pohtivat, miten tilanne vaikuttaa MM-kisojen kulkuun.

Jääkiekkoseuranta

Leijonille synkkiä uutisia: Eetu Luostarisen MM-kisat ohi!

Leijonat tiedotti lauantaina Twitter-tilillään, että keskushyökkääjä Eetu Luostarisen MM-kisat ovat ohi.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-pakin laukauksesta liikkeellä värikkäitä tarinoita – vastasi nyt maalilla MM-kisoissa: "Kumma juttu, että hän noin sanoo"

Leijonapuolustaja Mikko Lehtonen teki MM-kisojen avausmaalinsa perjantaina Iso-Britanniaa vastaan. Turkulaisen veto on nykyään napakka ja tehokas, mutta vanhat pelikaverit kuvailivat sitä aikaisemmin jopa vaaralliseksi. Puolustaja kertoo nyt, miten aina mahdollisimman kovaa laukoneesta pelaajasta tuli rennompi.

Jääkiekkoseuranta

Kova väite: Venäläistähdet kiskoivat valtavan määrän olutta baarissa voittopelin jälkeen – legenda letkautti: "Kuka ei juo, ei voita"

Slovakialainen Sport24-sivusto raportoi, että Venäjän MM-joukkueen pelaajat olisivat juoneet voitetun Tshekki-ottelun jälkeen ravintolassa 160 tuoppia. Tapaus nostatti hyvin ristiriitaisia reaktioita.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat taiteili sääntöjen rajamailla – erotuomarilta huomautus Jukka Jaloselle kesken ottelun

Erotuomarilla oli huomautettavaa Leijonien päävalmentajalle Jukka Jaloselle kesken Iso-Britannia-ottelun perjantaina.

Jääkiekkoseuranta

Mikko Leppilampi uteli Jere Lehtiseltä pelaajien ajatusmaailmasta: "Kun kypärä on päässä, kaikki heittäytyvät"

Näyttelijä Mikko Leppilampi pääsi haastattelemaan Leijonien GM Jere Lehtistä, miltä pelaajista tuntuu, kun kaikki tarkkailevat.

Jääkiekkoseuranta

Karri Kivi paljasti tärkeän nimen tehokkaan Leijonat-puolustajan taustalla "Hän sanoi tekevänsä pelaajan MM-kisoihin"

C Moren MM-kisastudiossa pureuduttiin perjantaina Leijonien puolustajista maalitilinsä avanneeseen Mikko Lehtoseen ja hieman nihkeämmin pelanneeseen Jani Hakanpäähän. Asiantuntija Karri Kiven mukaan Lehtosen entinen valmentaja rakensi nuoresta lupauksesta täysverisen maajoukkuepelurin.

Jääkiekkoseuranta

"Ratkaiseva asia" – Karri Kivi ylistää hyökkääjän upeaa suoritusta Leijonien voitossa

C Moren asiantuntija Karri Kivi hehkuttaa hyökkääjä Toni Rajalan päänavausta Suomen perjantaisessa 5–0-voitossa jääkiekon MM-kisoissa Iso-Britanniaa vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Sihvosen MM-sivallus: Tämä turnaus on enemmän kuin urheilua – "Repostelussa loistaa poissaolollaan isompi näkökulma"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen puolustaa jyrkästi sitä, että lätkän MM-kisoissa on mukana myös ns. pienempiä jääkiekkomaita.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-hyökkääjä koki neljä vuotta sitten musertavan MM-kohtalon – mies vailla menneisyyttä on historiaa: "Olen saapunut"

Hyökkääjä Harri Pesonen on joutunut käymään läpi kovan mankelin päästäkseen pelaamaan jääkiekon MM-kisoihin.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Kolmen veskarin systeemi peilaa hyvin Leijonien isoa teemaa – kartingajeluilla mahdoton rakentaa joukkuehenkeä

Leijonat on peluuttanut viimeksi kolmea maalivahtia MM-kisoissa vuonna 2004 Tshekissä. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä veskarirotaatio kertoo paljon Leijonien nykyjoukkueesta ja sen ajattelutavasta.

Jääkiekkoseuranta

Leijonahyökkääjältä Juhani Tammisen veistely omasta huippusuorituksestaan – "Yllätyin itsekin"

Toni Rajala räväytti komean maalin Iso-Britannian verkkoon MM-kisojen 5-0-voitossa ja vapautti koko joukkueen pelin.

Jääkiekkoseuranta

Karri Kiveltä painava ohje Leijonissa tuskailevalle Oliwer Kaskelle – "Pääsisi paremmin mukaan"

Oliwer Kaski pelasi sensaatiomaisen kauden jääkiekon SM-liigassa ja hänet palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana. Uran ensimmäiset MM-kisat ovat kuitenkin käynnistyneet takkuillen, minkä jäljiltä C Moren asiantuntija Karri Kivi jakoi suomalaispuolustajalle selkeän ohjeen.

Jääkiekkoseuranta

Viisi uutta maalintekijää – Leijonat murskasi, herkuttele osumat tästä!

Suomi kellisti Iso-Britannian tyylipuhtaasti 5-0 jääkiekon MM-kisoissa Slovakian Kosicessa perjantaina.

Jääkiekkoseuranta

Tuomo Ruutu heitti pimeän hallin uumenista kunnon miinan Tero Lehterälle: "Täh?"

Tuomo Ruutu kävi Kosicen pimeässä hallissa läpi Leijonien MM-turnausta. C Moren MM-studiossa käytiin läpi hilpeä tapahtumasarja, kun Ruutu heitti mojovan läpän Tero Lehterälle.

Jääkiekkoseuranta

"Once in a lifetime..." – Leijonat-hyökkääjä korjaili sanojaan säväytyksensä jälkeen

Toni Rajala vapautti Leijonat piinasta perjantaina Iso-Britanniaa vastaan jääkiekon MM-kisoissa.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Tuleeko Leijonille apua välipäivän peleistä?

Suomi viettää lauantaina välipäivää jääkiekon MM-kisoissa, mutta Kosicen A-lohkossa pelataan kaksi ottelua, joilla voi olla merkittävästi vaikutusta Leijonien tilanteeseen lohkokärjessä.

Jääkiekkoseuranta

Huomasitko tätä? Kaapo Kakko hamusi uutta häkellyttävää MM-kisamaalia

Leijonien 18-vuotias superlupaus Kaapo Kakko on ollut ilmiliekeissä tämän kevään jääkiekon MM-kisoissa. Perjantaina Iso-Britanniaa vastaan Kakko jäi ilman maaleja, vaikka hänelle tarjoutui erinäköisten temppujen kautta useita tekopaikkoja.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko latasi kylmäpäisen kommentin historiallisesta NHL-tempusta –"Uskon, että pystyn olemaan se"

Jääkiekon kevään MM-kisoissa yksi mielenkiintoinen pyörittely on kohdistunut Leijonien superlupaukseen Kaapo Kakkoon ja hänen niin sanottuun kilpakumppaniin, Yhdysvaltojen Jack Hughesiin. Kaksikkoa on viety ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkivarauksiksi.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen: Iso-Britannia komeasti nurin – "Leijonat pelasi ilman pelisuunnitelmaa"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kiittelee Suomen tyylikästä peliotetta Iso-Britanniaa vastaan. Leijonat voitti ottelun maalein 5-0.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko tiesi jo etukäteen, että hänellä on vaikea ilta – "Moni odotti että olisin tehnyt kolme maalia"

Kaapo Kakko osasi ennustaa, ettei upea 6+1-tehosaldo välttämättä kasva Iso-Britanniaa vastaan. Kakko jäi ilman pinnoja, kun Suomi otti puhtaan 5-0-voiton.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien maalivahdille erikoinen MM-debyytti – korjaili itse pisteväitettä: "Kaksi – mutta en mä niitä laske!"

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora vietti sangen erikoista MM-debyyttiä. Olkinuora ei napannut ainoastaan nollapelin, vaan hän toimi todellisena pistelinkona. Joukkueena Leijonat otti 5-0-voiton.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat voittoon ilman Kaapo Kakon maaleja – Iso-Britannia-ottelu toi myös huolestuttavia uutisia

Leijonat onnistui ottamaan MM-kisoissa jo neljännen voiton, kun Iso-Britannia kaatui lukemin 5-0. Perjantain ottelu toi myös Suomelle takaiskun, kun Eetu Luostarinen joutui jättämään pelin kesken.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien johto kasvoi yllättävän tahon toimesta – Antero Mertaranta innostui oikein kunnolla!

Leijonien johto kasvoi perjantain Iso-Britannia-ottelussa hieman harvinaisemman maalintekijän toimesta. Suomen luottopuolustajan Atte Ohtamaan näyttävä räväytys sai C Moren selostajan Antero Mertarannan innostumaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien sentterin MM-kisat paketissa?

Leijonien Eetu Luostarisen loukkaantuminen toi varjoja hyvin sujuneelle ottelulle Iso-Britanniaa vastaan. Ensitiedot Luostarisen tilanteesta eivät lupaa hyvää.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa jaettiin lisää pelikieltoja – Tshekin hurjapäinen NHL-taklaaja koki kovia

Jääkiekon kevään MM-kisoissa on jaeltu lisää pelikieltoja. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kurinpitolautakunta määräsi yhden ottelun kakun Latvian puolustajalle Ralfs Freibergsille. Tuomio on peräisin Tsekki-Latvia ottelun väkivaltaisuudesta kolmannen erän lopussa.

Jääkiekkoseuranta

NHL-pakki tempaisi yli puolesta kentästä kiekon maaliin – MM-kisojen suurimmalle heittopussille tulossa jälleen selkäsauna

Jääkiekon MM-kisojen suurimmaksi heittopussiksi osoittautuva Italia saa jälleen kylmää kyytiä, tällä kertaa Tshekiltä. Ottelu oli kahden erän jälkeen Tshekin 5-0 johtolukemissa.

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisat 2019: Suomi 5-0 Iso-Britannia

Suomi ottaa historiallisen voiton Iso-Britannia vastaan viimeksi Suomi ja Iso-Britannia kohtasivat 57 vuotta sitten ja silloin Iso-Britannia voitti Suomen

Jääkiekkoseuranta

Uurastus palkittiin! Leijonien maalille yllätysveto – tässä Suomen kokoonpano brittejä vastaan

Leijonat jatkaa jääkiekon MM-turnausta ottelulla Iso-Britanniaa vastaan perjantaina. Suomen maalille luistelee arvokisadebyyttinsä tekevä Jussi Olkinuora.

Jääkiekkoseuranta

Leijonille erittäin mieluisia onnistumisia – Kaapo Kakon takaa löytyy tulitukea

Jääkiekon kevään MM-kisoissa Leijonien osalta yksi iso kysymysmerkki on ollut se, että 18-vuotiaan superlupauksen Kaapo Kakon takana hanat ovat olleet tukossa. Nyt huolet ovat ainakin hetkellisesti hälventymässä.

Jääkiekkoseuranta

Ai ai! Leijonille huolestuttavia uutisia – jo kovia kokenut osasto kapeni entisestään

Leijonat sai huolestuttavia uutisia, kun Eetu Luostarinen joutui poistumaan pukukoppiin kesken Iso-Britannia-ottelun.

Jääkiekkoseuranta

No tulihan se sieltä: Leijonien kärkihyökkääjä sai vihdoin hanat auki – ja millä tavalla, katso!

Leijonat sai vihdoin ja viimein hanat auki perjantain Iso-Britannia-ottelussa, kun Toni Rajala täräytti kiekon ylänurkkaan, vieden sinipaidat 1-0-johtoon.

Jääkiekkoseuranta

Ei, ei edes Kakko! Leijonilta aivan mieletön kiekkosade – Iso-Britannian kumiukko kiusaa suomalaisia

Leijonien ja Iso-Britannian välinen MM-ottelu käynnistyi juuri niin kuin sen oletti käynnistyvän. Suomi painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja Iso-Britannia oli helisemässä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien kärkihyökkääjä jättää Jokerit – Miro Heiskasen ja suomalaisen NHL-hyökkääjän oikeudet Ilmalaan

Viime kaudella Jokereissa pelannut Sakari Manninen vaihtaa maisemaa. Jokerit on kaupannut Mannisen KHL-oikeudet Salavat Julajev Ufalle.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat voittaa myös katsojaennätyksiä – kolme viime peliä ovat olleet alkuvuoden kolme katsotuinta tv-ohjelmaa

Leijonat kaataa vastustajien lisäksi MM-jäillä myös katsojaennätyksiä. Niin Tanska-, USA- kuin Slovakia-ottelutkin ovat nousseet Suomen alkuvuoden katsotuimmiksi televisio-ohjelmiksi.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalosen yllätysvalinta illan otteluun tuli täysin puun takaa: "He ovat miettineet tämänkin"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päätös peluuttaa kaikkia kolmea maalivahtia MM-turnauksen alkulohkossa herätti C Moren asiantuntijoiden keskuudessa ristiriitaisia tunnelmia. Tänään Iso-Britanniaa vastaan arvokisakasteensa saa Jussi Olkinuora.

Jääkiekkoseuranta

Asiantuntija letkauttaa Leijonista: "Kaapo Kakko ehkä vähän itsekkäästi rikkoo sitä – erottumalla porukasta"

Leijonat kohtaa jääkiekon kevään MM-kisoissa perjantain iltaottelussa Iso-Britannian. Asetelma on selvä: ennakkosuosikki vastaan selkeä altavastaaja. Suomi lähtee illan taistoon varsin positiivisista asetelmista.

Jääkiekkoseuranta

Tehopisteistä kisailu Leijonien pahin vihollinen – "Juuri siihen ei lähdetä"

Leijonien pitää tänään malttaa mielensä Iso-Britanniaa vastaan. Kisaan siitä, kuka tekee eniten tehoja, ei pidä lähteä.

Jääkiekkoseuranta

Ruotsalaisilta hillitöntä ylistystä Kaapo Kakon maagiseen osumaan: "Herranjumala, tuo on aivan sairasta!"

Leijonat voitti jääkiekon MM-kisojen torstai-illan kamppailussa Tanskan 3-1 numeroin. Kaapo Kakko nousi jälleen kerran otsikoihin maagisen yksilösuoritusmaalinsa ansioista. Ruotsalaisasiantuntijat suitsuttivat nuorukaista suorituksestaan.

Jääkiekkoseuranta

Ovatko he tunnetuimmat Leijonat? Nämä kaksi pelaajaa brittifanit osaavat nimetä

Hyökkääjät Kaapo Kakko ja Marko Anttila ovat Leijonien pelaajat, jotka Kosicessa MM-kisoja seuraava brittikaksikko osaa nimetä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat-hyökkääjä mahdollisista maalijuhlista Iso-Britanniaa vastaan – "Ihan sama, voitetaanko 1-0 vai 9-0"

Leijonat kohtaa jääkiekon MM-kisojen perjantain iltaottelussa Iso-Britannian. Altavastaajana otteluun lähtevä Iso-Britannia on pelannut turnauksessa ailahtelevasti. Välillä joukkue on ottanut tylyjä murskalukemia ja välillä taistellut urhoollisesti. Leijonien Veli-Matti Savinainen ei turhia puntaroi mahdollisen maalijuhlan suhteen.

Jääkiekkoseuranta

Hämmentävä tilanne jääkiekon MM-kisoissa – pelaaja rykäisi luistimellaan vastustajan maalivahdin patjan irti

Jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Slovakia ja Ranska ottavat mittaa toisistaan perjantain alkuillan otteluissa. Pelin avauserässä nähtiin eriskummallinen tilanne, kun Slovakian maalivahti Patrik Rybarin patja irtosi kesken ottelun. Slovakia johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0.

Jääkiekkoseuranta

Briteiltä rajua uhoa ennen Leijonien kohtaamista – "Voitamme taas!"

Iso-Britannia ei ole koskaan MM-tasolla hävinnyt Suomelle, eivätkä häviä nytkään, mikäli kiihkeitä faneja on uskominen. Kosicessa on paikalla arviolta 400 brittifania.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon dominanssi herätti ratkiriemukkaita huomioita – SM-liigavahti jakeli hulvattomia tunnustuksia superlupauksesta

Leijonien NHL-superlupaus Kaapo Kakko on ollut mielettömässä iskussa tähän mennessä kevään MM-kisoissa. Kakko on tykittänyt jo turnauksen alkuvaiheilla kuusi maalia, joiden joukossa on ollut useita näyttäviä osumia.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla vaikea saada pitkät yöunet: Hallilta poissa alle 12 tuntia, välissä palaveri, pari ruokailua ja peli pyörii mielessä

Kahden peräkkäisen iltapelin päivän urakka on haastava. Uni ei meinaa pelin jälkeen tulla silmään ja kroppa käy kierroksilla, mutta levätä pitäisi.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pelaamisessa kehityskohta Iso-Britannia -ottelun alla: "Se on ollut jumpan aihe"

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtaa perjantain iltapelissä Iso-Britannian. Leijonien valmentaja Antti Pennanen uskoo joukkueen syttyvän otteluun. Hän nostaa kuitenkin esiin parannuskohdan, joka on ollut joukkueella jumpan aiheena.

Jääkiekkoseuranta

Diabetesta sairastava poika maireana – Kaapo Kakon pelipaita löysi uuden omistajan

MTV etsi Kaapo Kakon jääkiekkoseura TPS:n pelipaidalle arvoistaan lahjoituskohdetta diabetesta sairastavien urheilevien lasten joukosta. Paidalle löytyi onnekas uusi omistaja 11-vuotias Patrik Vasala.

Jääkiekkoseuranta

Läpimurtokauden pelannut Leijonapakki Oliwer Kaski elää MM-unelmaansa – "On se vielä vähän outo fiilis"

23-vuotias puolustaja Oliwer Kaski nappasi paikan Suomen MM-joukkueesta pelattuaan erinomaisen Liiga-kauden. Puolustaja kertoo C Moren Leijonan iholla -juttusarjassa läpimurtokaudestaan, MM-kisoista sekä ensi kauden suunnitelmistaan.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen pudotteli britti-pelistä näkemyksiä, joita ei äkkiseltään uskoisi – "Siinäpä se, kun luulee jotain"

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen tärkein tehtävä on saada joukkueen asenne tänään oikeaksi.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisojen tv-katsojat ihmeissään brittien oudosta tavasta juhlia maalia – "Se on hullu juttu"

Televisiokatsojia on jääkiekon MM-kisoissa ihmetyttänyt Iso-Britannian fanien hullu tapa kääntää selkänsä oman joukkueen tehtyä maalin. Joukkue kohtaa Leijonat perjantaina.

Jääkiekkoseuranta

Poliisisaatto, metallinpaljastimet, mediahässäkkä – tällaisen härdellin läpi Leijonat saapuu MM-otteluun

Slovakian MM-kisoissa joukkueet saapuvat Steel Arenalle poliisien saattaessa heidät pillit soiden läpi kaupungin. MTV Urheilu seurasi ennen torstaista Tanska-ottelua, millainen härdelli Leijonien on läpäistävä päästäkseen pukukopin suojiin.

Jääkiekkoseuranta

Leijonat kohtaava pelaaja avaa brittikiekon vaikeita lähtökohtia – "Varmaankin ainoa maa näissä kisoissa"

Iso-Britannia on mukana jääkiekon MM-kisojen A-sarjassa 25 vuoden tauon jälkeen. Joukkue on pelannut kevään kisoissa neljä ottelua, joista se on hävinnyt kaikki. Joukkueen 32-vuotias puolustaja Mark Richardson on positiivisin mielin mahdollisuudesta pelata MM-tasolla.

Jääkiekkoseuranta

Petteri Sihvonen löytää Kaapo Kakon pelistä uusia ulottuvuuksia: "Ne näyttävät ihmetempuilta"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee tehojen lisäksi Kaapo Kakon pelissä hyviä edistymisen merkkejä.

Jääkiekkoseuranta

Ville Niemiseltä ja Olli Jokiselta hämmästynyt summaus Kaapo Kakosta – "Poikkeuksellista tämän päivän pelissä"

Kaapo Kakon suoritukset keräsivät valtavaa ylistystä C Moren asiantuntijoilta Olli Jokiselta ja Ville Niemiseltä Leijonien Tanska-voiton jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Sihvosen MM-sivallus: Leijonat-luotsi Jalonen kouluttaa mediaa kesken MM-kisojen – "Jukka on Jukka, ei savua ilman tulta"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kiittelee Leijonien kykyä sietää pelien sisällä erilaisia tilanteita. Sihvonen kaipaa kokoonpanoon takaisin Juho Lammikkoa. Lisäksi Sihvonen ottaa esiin jonkinlaisen ironian sävyttämänä päävalmentaja Jukka Jalosen edesottamukset median kanssa.

Jääkiekkoseuranta

"Minun vikani se aina silloin on" – Leijonien huoltajat hikoilevat pitkiä päiviä ja toteuttavat pelaajien toiveita millintarkasti

Leijonien voittojen takuumiehiä eivät ole vain maaleja iskevät kenttäpelaajat. Tähtien varusteista huolta pitävä joukko painaa taustalla pitkää päivää.

Jääkiekkoseuranta

Vaatteet nurkkaan ja saunaan! Täällä Leijonat rentoutuu kesken MM-kisojen – "Kosicen kuumin jälkipelipaikka"

Leijonat on läpi MM-turnauksen ravannut saunomassa ja rentoutumassa Kosiceen ajetussa saunarekassa. Myös USA:n valmennusjohto kuuluu vakiolöylyttelijöihin.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon ja Harri Pesosen sommitelman yksityiskohta sykähdytti Olli Jokista: "Noita harvemmin näkee"

Täysillä MM-kisatunnelmasta nauttiva Harri Pesonen pääsi ohjaamaan turnauksen toisen maalinsa Kaapo Kakon esityöstä, kun Leijonat löi Tanskan 3-1 jääkiekon MM-kisoissa.

Jääkiekkoseuranta

Jarkko Ruutu ihastelee Leijonien aktiivista tyyliä: "Peli on ollut viihdyttävää ja tulos hyvä"

Huomenta Suomen vieraana ollut ex-pelaaja Jarkko Ruutu kehui Leijonien peliotetta MM-kisoissa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien johtavaksi pelaajaksi noussut Jokerit-hyökkääjä: "Tällä työmäärällä meillä on aina mahdollisuus voittaa"

Sakari Manninen iski voittomaalin, kun Suomi voitti MM-kisojen neljännessä alkulohkon ottelussa Tanskan torstaina 3-1.

Jääkiekkoseuranta

"Veitkö mailani?" – IIHF:ltä nasevaa hassuttelua Kaapo Kakosta ja Patrik Laineesta

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on huomioinut Kaapo Kakon hirmuvireen tuoreimmassa, humoristisessa Power rankings -listauksessaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonilla kriisi kisahotellilla – vapaa-ajan vietto meni täysin pilalle: "En tiedä miten sitä tunnetta kuvailisi"

Leijonien voitto Tanskasta kahden välipäivän jälkeen oli hyvä saavutus, kun ottaa huomioon, millaisia ongelmia Leijonien pelaajat kohtasivat.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakolta itsevarma linjaus Patrik Laineen ennätyksen rikkomisesta – "Muutama pitää vielä tehdä"

Kaapo Kakko on jo maalin päässä Patrik Laineen hallussa olevasta U18-pelaajan MM-maaliennätyksestä.

Jääkiekkoseuranta

MM-kisoissa tänään: Leijonilla paikka korjata 57 vuotta muhinut kauneusvirhe

Jääkiekon MM-kisat jatkuvat neljällä ottelulla perjantaina Slovakiassa. Leijonat on taas jäällä, ja tällä kertaa vastaan luistelee Iso-Britannia.

Jääkiekkoseuranta

Huomasitko Kaapo Kakon erikoisen reaktion? Herkuttele Leijonien maaleilla Tanska-voitossa

Kaapo Kakko oli taas Leijonien avainhahmo, kun Suomi kaatoi Tanskan 3-1 jääkiekon MM-kisoissa torstaina.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon "jääveivi" hämmästytti ympäri maailmaa – TPS:kin osallistui keskusteluun

Kaapo Kakon soolomaali Tanskan verkkoon herätti laajaa ihmettelyä kiekkomaailmassa.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen: Leijonille voitto vaivoin Tanskasta – "Ennakkosuosikin asema on Suomelle työläs"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen luonnehtii Leijonien 3-1 voittoa Tanskasta pienimmän riesan tieksi. Suomi teki, mitä Suomen piti tehdä.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Jukka Jalonen on MM-kisojen alistaja – Leijonilta kaikille muille maille kunnon oppitunti

Leijonien otteet Tanskaa vastaan olivat Kaapo Kakon maalista eteenpäin oppitunti kaikille muille MM-kisojen joukkueille, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Matti Nyrhinen.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko paljasti suunnitelman ratkaisumaalissa: "En mä tolleen lähtis laukomaan"

Maalin ja syöttöpisteen Leijonien 3-1-voitossa Tanskaa vastaan kerännyt Kaapo Kakko kertoo tavoitelleensa passia Harri Pesosen lapaan tärkeässä kolmannen erän osumassa.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien iso onnistuja paljasti: Kaapo Kakon mielettömästä tempusta välitön palaute

Leijonat palasi MM-jäille kahden välipäivän jälkeen, kun torstaina vastaan asettui Tanska. 3-1-voitto-ottelussa valokeilassa olivat vahvasti erityisesti Kaapo Kakko ja Harri Pesonen.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakolla kiukkuisia hetkiä uuden superillan keskellä – "Muutama kirosana taas tuli"

Kaapo Kakolla on tällä hetkellä pelihaluja enemmän kuin hän pääsee kentälle purkamaan.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen löi pöytään kuvastavat sanat Kaapo Kakon huimasta tempusta

Leijonat onnistui ottamaan jääkiekon kevään MM-kisoissa kolmannen voittonsa, kun torstain iltaottelussa Tanska kaatui lukemin 3-1. Suomen isona tähtenä vilkkui jälleen kerran Kaapo Kakko, joka iski todella näyttävän osuman.

Jääkiekkoseuranta

Latvian huippualku suli epäonniseen ulosajoon – Tshekin hurja toinen erä käänsi ottelun päälaelleen

Tshekki nousi kahden maalin takaa 6-3-voittoon Latviaa vastaan jääkiekon B-lohkon ottelussa.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon kiemurtelu avasi hanat – Leijonat löi niukasti Tanskan

Kaapo Kakko iski Leijonien tasoituksen ja syötti kolmannen osuman jääkiekon MM-kisojen 3-1-voitossa Tanskaa vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Jääkiekon MM-kisat 2019: Suomi 3-1 Tanska

Ottelu päättyi Suomen voittoon. Suomi palasi voittokantaan voittamalla Tanskan tilanteessa 3-1

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Voi pojat, Kaapo Kakko! Antero Mertaranta letkautti tuoreimmasta tempusta aivan oman termin

Suomen tasoitusmaalin nakutteli Kaapo Kakko toisen erän alussa. C Moren selostaja Antero Mertarannalta innostui keksimään aivan oman termin Kakon tuoreimalle tempulle.

Jääkiekkoseuranta

Ikävä tälli! Latvia-hyökkääjä niittasi itsensä suihkuun – Tshekki kuittasi ylivoimalla

Latvian Maris Bicevskisin Tshekki-ottelu päättyi ennenaikaiseen suihkukomennukseen toisessa erässä.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon maalit menevät koko ajan älyttömämmiksi – näin pyöritetään tanskalaiset pyörryksiin!

Kaapo Kakko teki jääkiekon MM-kisojen kuudennen maalinsa komealla tavalla. Osuma toi Leijonat 1-1-tasalukemiin Tanskaa vastaan.

Jääkiekkoseuranta

Jumankauta jätkät! Tanskan valmentaja meuhkasi omilleen ja piirsi Leijonien päivänselvät pelikuviot fläppitaululle

Tanskan MM-joukkueen tulisieluinen päävalmentaja Heinz Ehlers piti omilleen kovaa kapelia Leijonien avauspelaamisesta. Viestin tuntui seuraavan vaihdon perusteella mennä perille.

Jääkiekkoseuranta

Mikä soolo! Latvian kapteeni taituroi häikäisevän täysosuman – Tshekki-pelaajat aivan pujottelukeppeinä

Latvian kapteeni Lauris Darzins iski hämmästyttävän upean soolomaalin Tshekin verkkoon MM-kisojen B-lohko-ottelun avauserässä.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon maila osui kipeästi korvaan – Jokerien pakkijärkäle raivosi tuomarille

Tanskan puolustaja Oliver Lauridsen kävi kuumana Kaapo Kakon selvittyä vahingossa tapahtuneesta mailan iskusta ilman rangaistusta. Hetkeä myöhemmin tanskalaispelaaja komennettiin huitomisesta jäähyboksiin jääkiekon MM-kisojen ottelussa.

Jääkiekkoseuranta

Antero Mertaranta huolissaan MM-kisojen tuomioiden antamasta viestistä: "Tahallaan telominen on jääkiekon kuvottavin asia!"

C Moren jääkiekkoselostaja Antero Mertaranta ei voi ymmärtää tahallisten satuttamisyritysten sivuuttamista jääkiekon MM-kisojen kurinpitopäätöksissä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien pelaajatilanne osasyynä Jukka Jalosen rajuun purkaukseen? Ville Niemiseltä teoria päävalmentajan tulistumisesta

Suomen MM-joukkueen jo valmiiksi kapea sentteriosasto oli saada kohtuuttoman kovia kolhuja maanantain USA-ottelussa, kun Juho Lammikon lisäksi myös Juhani Tyrväinen oli pudota vaarassa loukkaantua.

Jääkiekkoseuranta

Hirvittävää ylivoimaa! Ruotsi alisti pahemman kerran MM-kaukalossa

Ruotsi oli hirmuisessa iskussa torstain iltapäiväottelussa Itävaltaa vastaan. Keltapaitainen Tre Kronor karkasi jo viiden maalin etumatkalle ensimmäisessä erässä, takoen lopulta taululle lukemat 9-1.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko laitettu erikoisvartiointiin MM-kisoissa? Tanskan NHL-hyökkääjältä vihjailevaa tekstiä

Leijonat palaa kahden päivän huilitauon jälkeen kaukaloon, kun jääkiekon MM-kilpailussa se kohtaa torstain iltaottelussa Tanskan. Turnauksen kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla aloittanut Tanska saapuu taistoon pirteällä otteella, sillä se kaatoi edellisessä kamppailussa Iso-Britannian peräti lukemin 9-0.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien kapteenille NHL-varaus erikoisen tarinan kautta – yksi puhelu muutti kaiken: "Oli kuin Hessu Hopo, joka ei oikein ymmärtänyt mistään mitään"

Leijonien hyökkääjän Marko Anttilan tie Suomen maajoukkueen kapteeniksi jääkiekon MM-kisoihin on ollut pitkä. Hänen SM-liigauransa alkoi Tampereen Ilveksestä kaudella 2004-2005.

Jääkiekkoseuranta

TPS kaupittelee Kaapo Kakon mailaa nettihuutokaupassa, myynnistä saatavien tulojen kohde vielä mysteeri – "Kaapo kiinnostaa muuallakin kuin Turussa"

SM-liigajoukkue TPS kaupittelee parhaillaan Leijonien paidassa MM-kisoissa loistavan Kaapo Kakon tällä kaudella TPS:ssä käyttämää mailaa nettihuutokaupassa. Mailasta saatavien tulojen kohdetta ei ole vielä päätetty.

Jääkiekkoseuranta

Tanskan NHL-tähti poistui yllättäen MM-kisoista Suomi-ottelun alla – apuvalmentaja avaa erikoisen ratkaisun syitä: "Hän oli loukkaantunut, mutta halusi auttaa"

Leijonat torstaina kohtaavan Tanskan NHL-tähti Lars Eller jätti jääkiekon MM-kisat mystisesti kesken vain kolmen pelatun ottelun jälkeen.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen linjaa Leijonien tärkeimmän asian Tanska-otteluun – "Vaaran paikka hävitä, jos ei ole valmis"

Tanska-ottelu on Leijonille osittain asennetesti. Kolmessa kovassa ottelussa pärjättiin äärimmäisen hyvin ja nyt Leijonat on suosikki, joka tulee kahden välipäivän jälkeen peliin.

Jääkiekkoseuranta

Komeaa herkuttelua! Kanadan tähtisikermä hassutteli näyttävästi Ranskan kanveesiin jo avauserässä

Kanadan tähtisikermä viimeisteli kolme komeaa osumaa Ranskan verkkoon MM-ottelun avauserässä.

Jääkiekkoseuranta

Jälleen uudella NHL-tähdellä vahvistunut Ruotsi käynnisti pesukoneen – linkous päällä, kierroksia 1800

Torstain Itävalta-otteluun jälleen uuden NHL-nimen mukaansa saanut Ruotsi on esitellyt toden teolla vaarallisuuttaan. Ruotsi siirtyi alle 10 minuutissa jo 4-0-johtoon iltapäiväottelussa.

Jääkiekkoseuranta

Marko Anttila oli uransa alussa täysi raakile – näin hänestä muovautui Suomen kapteeni: "Hei sä oot iso pelaaja, hyödynnä sitä"

Leijonien kapteeni Marko Anttila oli uransa alussa iso, mutta hento pelaaja. Kovan työn kautta hän on raivannut itsensä MM-kisoihin.

Jääkiekkoseuranta

Tanskan järkäleeltä varoittavat terveiset Kaapo Kakolle – "Minun hommani varmistaa että hänellä on mahdollisimman epämukavaa"

Suomi saa tänään vastaansa ainakin yhden erityisen ilkeän vastustajan, kun Tanskan takalinjoilla komentoa pitää Jokereiden puolustaja Oliver Lauridsen.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien hallin vieressä pommiuhka, osoittautui perättömäksi – "Mitään pommia ei ole. Voitko kertoa tämän kollegoillesi?"

Suomalaisessa mediassa levisi torstaina uutinen, jonka mukaan Kosicen oikeustalolta olisi löytynyt pommi. MM-kisojen järjestäjät vahvistivat MTV Urheilulle, että todellisuudessa mitään pommia ei koskaan ollut olemassakaan.

Jääkiekkoseuranta

Leijonatkin rauhoitteli MM-kohua: Virheellistä tietoa – pommiuhkaus perätön

Leijonat tiedotti torstaina, että uutiset MM-kisakaupunki Kosicesta löydetystä pommista ovat perättömiä. MTV Urheilu uutisoi asiasta jo aiemmin.

Jääkiekkoseuranta

MM-kiekkohuuma yltyy Britanniassa – jättilehti suitsuttaa tappiota: "Loistavaa, sankarillista!"

Ylisanat alkavat loppua, kun Daily Mail hehkuttaa Britannian kiekkojoukkuetta – tappion jälkeen.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Analyysi: Venäjä lentäisi Suomea vastaan kotiin suorinta reittiä – "Ovetshkinin kisapassi on leimattu, mutta pelihalut ovat jääneet hotellin uumeniin"

Puolivälin päivämäärä on käsillä jääkiekon MM-kisojen alkulohkoissa ja on aika päivittää myös Bratislavassa pelattavan B-lohkon tilanne. Kisoja paikan päällä seuraava MTV Urheilun Vesa-Matti Savinen on koonnut joukkueiden asetelmat myös Leijonien kannalta katsottuna, tuleva kasipeli mielessä.

Jääkiekkoseuranta

Leijonien puolustaja nousi sensaatioksi, jota revitään NHL:ään joka puolelta – teki neljä vuotta sitten koko uran mullistaneen radikaalin ratkaisun: "En olisi tässä"

Leijonien MM-puolustaja Oliwer Kaski oli vielä neljä vuotta sitten hyökkääjä. Hyökkääjä, joka ei mahtunut edes junioriseurassaan ykkösjoukkueeseen. Nyt hän on SM-liigakauden valovoimaisin puolustaja, MM-kisapelaaja ja lukuisten NHL-seurojen havittelema huippukyky.

Jääkiekkoseuranta

Aleksandr Ovetshkin sai Venäjän vaihtopenkin repeämään nauruun – onko tässä MM-kisojen komein torjunta?

Aleksandr Ovetshkinin tehotehtailu on yskinyt jääkiekon MM-kisoissa. Venäläistähden maalisaldo aukesi keskiviikon Italia-ottelussa, jossa hän kunnostautui myös muulla tavalla.

Jääkiekkoseuranta

Toni Söderholm raivostui MM-kisojen kammottavasta telomisesta, otti Jukka Jalosen tuekseen ja antoi palaa – "Nyt pitää herätä ja suojella pelaajia!"

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm latasi painavan puheenvuoron MM-kisojen dramaattisen Slovakia-ottelun jälkeen. Tunteet kuumenivat aiheesta, kun Slovakian Ladislav Nagy taklasi Saksan Moritz Seideria todella rumasti.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Tallennus katkesi juuri ennen Kaapo Kakon ihmemaalia – Kimmo, 46, raivostui Elisalle: "Miten tällainen on mahdollista?"

Helsinkiläinen Kimmo Laine ei voinut katsoa Suomen peliä suorana lähetyksenä. Tulospiilosta katsominen meni puihin.

Jääkiekkoseuranta

NHL-supertähti Patrick Kane kruunasi Jarmon, 56, MM-kisamatkan: "Suurin osa juo kaljaa vain"

Kokkolalainen sähköasentaja Jarmo Erkkilä koki MM-kisamatkansa suurimman onnistumisen, kun hänen onnistui metsästää yhdysvaltalaisen NHL-supertähti Patrick Kanen nimikirjoitus.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakon taustalla NHL:ään isosti vaikuttava tekijä – "Ihmiset tuntuvat unohtavan sen"

NHL:n varausasetelmia arvioitaessa on nostettu usein esiin se, että Jack Hugheson keskushyökkääjä ja Kaapo Kakko pelaa laidassa. New York Islandersin pelaajatarkkailun johtaja Veli-Pekka Kautonen kuitenkin muistuttaa Kakon taustasta.

Jääkiekkoseuranta

Traaginen lentoturma: Slovakian rakastettu kiekkolegenda menehtyi vain 36-vuotiaana – "Hän yhdisti kansamme"

Pavol Demitra oli yksi menehtyneistä, kun KHL-joukkue Lokomotiv Jaroslavl syöksyi maahan pian nousukiidon jälkeen. Demitran traaginen kuolema vajaat kahdeksan vuotta sitten koskettaa edelleen slovakialaisia.

Jääkiekkoseuranta

Kaapo Kakko kulkee vääjäämättömästi suurpelaajan painavia askelia – "Pelaa ja harjoittelee, että olisi parempi jääkiekkoilija, ei siksi että saisi ylistystä ja Porschen"

Kaapo Kakko on näyttänyt nuorella iällä juuri niitä merkkejä, joista syntyy suurpelaaja suomalaiseen jääkiekkoon. Päämäärätietoinen työ kulkee jääkiekon, ei siitä koituvien etujen, ehdoilla.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Suomalainen NHL-scouttipomo väläyttää yllätyskäännettä Kaapo Kakon ja Jack Hughesin varaamisessa – "Meillä voi olla se tikki käsissä"

New York Islandersin pelaajatarkkailun johtaja Veli-Pekka Kautonen väläyttää kutkuttavaa skenaariota NHL-jääkiekkoliigan varaustilaisuuteen, jonka kärkinimiksi povataan Yhdysvaltain Jack Hughesia ja Suomen Kaapo Kakkoa.

Jääkiekkoseuranta

NHL-supertähden välipeli: Patrick Kane alusti löysäilyillään kaksi Britannian maalia ja iski huipputehot USA:lle

Yhdysvallat selvitti puolivaloillakin heppoisen Britannian jääkiekon MM-kisoissa. NHL-tähti Patrick Kane oli amerikkalaisten 6-3-voitossa monessa mukana.

Jääkiekkoseuranta

Kristian Kuusela ulkona, NHL-hyökkääjä loukkaantuneena sivussa – Leijonien kokoonpanossa muutoksia välipäivän treeneissä

Arttu Ilomäki ja Joel Kiviranta ovat keskiviikon harjoitusten perusteella tekemässä paluun Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon torstaina edessä olevassa Tanska-ottelussa.

Jääkiekkoseuranta

Sihvonen ylistää Kaapo Kakkoa, mutta tuo esiin kääntöpuolen: "Saattaa vähän ruokkia egoa"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pitää hyvänä ratkaisuna, ettei MM-kisoissaloistanut Kaapo Kakko osallistunut 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Sihvonen arvostaa korkealle Kakon peliesityksiä, mutta hän muistuttaa, että otteissa on myös nuoren miehen "showelementtiä".

Jääkiekkoseuranta

Menikö tämä nyt oikein? MM-kisoissa vastustaja pää edellä laitaan ja kypärä säpäleiksi – rusikoija selvisi pienellä rangaistuksella

Norjan Andreas Martinsen selvisi varsin heppoisella rangaistuksella taklattuaan Sveitsin Philipp Kurashevin selästä pää edellä laitaan jääkiekon MM-kisojen ottelussa. Kurashevin kypärän etuosasta irtosi tärskyn myötä palanen.

Jääkiekkoseuranta

IIHF.n kurinpito saa uusia farssin piirteitä – Suomi unohti nimetä oman jäsenensä "etänä" toimivaan komiteaan: "Ei siellä mitään vaihdeta"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ei aio enää puuttua USA:n Clayton Kellerin räikeään rikkeeseen, mutta hän nostaa direktoraatin kokouksessa esiin kurinpitotoimien julkisuuden. Suomella ei ole edustusta MM-kisojen kurinpitoelimessä, koska Suomi ei nimennyt siihen yhtään ehdokasta.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jaloselta kovasanainen hyökkäys IIHF:ää kohtaan – "Ne kusetti meitä!"

Jukka Jalonen oli vielä pari päivää USA-ottelun jälkeen erittäin vihainen loppuhetkien tapahtumista.

Jääkiekkoseuranta

Näkökulma: Leijonat, kootkaa luomujoukkueenne vastaisuudessakin Euroopasta – raihnaisten NHL-apujen vinkuminen mukaan tuo kaikille vaan pahan mielen

Leijonat on osoittanut, että se lyö huippumaiden NHL-ryhmille kampoihin debytanttipitoisella eurojoukkueella. MTV Urheilun Marko Leppänen lyö kovat piippuun ja ehdottaa, että Suomen MM-ryhmät koostettaisiin vastaisuudessa tietoisesti Euroopassa pelaavista pelaajista.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen Kosicen yöhön? Vitsaili maailmanmestaruuden vuosipäivästä: "Ei ole pelipäiväkään"

Päävalmentaja Jukka Jalonen vei Leijonat maailmanmestaruuteen päivälleen kahdeksan vuotta sitten.

Jääkiekkoseuranta

Jukka Jalonen jatkoi MM-kisojen kurinpitäjien ruoskimista: "Kaikki pitäisi laittaa kilometritehtaalle, ovat väärässä paikassa!"

Tiistaina IIHF:n kurinpitoryhmän Iltalehdelle haukkunut Leijonien päävalmentaja ei ole muuttanut mieltään yhdessä yössä.

Jääkiekkoseuranta Jääkiekkoseuranta

Suomalaisessa kiekossa parjattu ja huolestunut kestopuheenaihe – Jukka Jalonen ja Leijonat lyöneet MM-kisoissa tymäkät vasta-argumentit pöytään

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen antoi ennen MM-kisoja luottavaisia kommentteja Suomen joukkueesta, vaikka kisoissa on kokematon 18 ensikertalaisen ryhmä.

Jääkiekkoseuranta

Esa Tikkanen ottaa kantaa NHL-pelaajien kieltäytymisaaltoon – hulvaton MM-muisto kertoo vanhempien pelaajien sitoutumisesta: "Tultiin pelaamaan vain yksi peli"

Esa Tikkanen kertoo lentäneensä aikoinaan yhden MM-kisaottelun Kanadasta Eurooppaan ja takaisin. Hän toivoo nykyisten NHL-pelaajien ottavan esimerkkiä vanhojen pelaajien osallistumishalukkuudesta.

Jääkiekkoseuranta

Nyt puhuu Leijonien 203-senttisen kulttikapteeni Marko Anttilan vaimo – näin suuri on pariskunnan pituusero

Marko Anttilan Heidi-vaimo kertoo yli kymmenen yhteisen vuoden aikana tottuneensa miehensä pituuteen. Leijonien puolisot ovat tervehtimässä miehiään Kosicessa.

Jääkiekkoseuranta